Secretul prospețimii în casa ta. Trucul genial folosit de japonezi, ce trebuie să faci și tu
Secretul prospețimii în casa ta. Care este trucul folosit de japonezi și ce anume trebuie să faci și tu. Mirosul proaspăt al casei creează senzația de confort, iar dacă mirosul din locuință nu este plăcut, nu te poți odihni așa cum trebuie. Spray-urile de cameră doar acoperă mirosurile de cele mai multe ori, astfel că mai bine ai opta pentru o aromă naturală.
Secretul prospețimii în casa ta
Se știe faptul că japonezii preferă prospețimea și aromele naturale. A-ți da cu parfum în Japonia nu este tocmai un semn de bun augur și au un termen anume pentru cei care se parfumează prea tare: „sume-hara”, care se referă la hărțuire prin miros. Japonezii sunt foarte stricți și exigenți în ceea ce privește mirosul, iar în casele lor mereu miroase plăcut. Pentru a aduce prospețimea în casă, japonezii recurg la arome naturale, pe care le-au moștenit în familie.
Pentru ca în casele lor să miroasă plăcut, japonezii pun în baie frunze de mentă. Planta are o aromă profundă și relaxantă. Când ei fac baie, vaporii de aer cald împrăștie mireasma prin cameră și-l mențin mult timp.
Japonezii prepară difuzoare de aromă pe bază de uleiuri esențiale. Mirosul lor persistă numai câteva minute, apoi este absorbit de pereți. Și chiar dacă nu i se conștientiezează prezența mirosului, el acționează având un efect calmant și liniștitor.
La ce trucuri recurg japonezii pentru a avea mereu prospețime în casă
Japonezii beau ceai, această cultură a ceaiului fiind foarte răspândită în Japonia. Este un adevărat ritual pentru ei consumul de ceai, de diferite arome. Frunzele uscate de ceai se mai pot folosi și pentru a îndepărta mirosul neplăcut din coșul de gunoi, din dulap sau din încălțăminte.
Japonezii confecționează difuzoare de arome din bețișoare. Pentru a confecționa un bețișor, ai nevoie de un pahar de 100 de ml de ulei de măsline, 20 ml de alcool etilic, 25 de picături de ulei esențial și două bețișoare din bambus. Bețișoarele facilitează răspândirea aromei, iar alcoolul nu face decât să sporească volatilitatea amestecului, pentru ca mirosul să cuprindă întreaga casă.
Japonezii păstrează curățenia. Dacă la ei în casă miroase urât, niciun difuzor de aromă nu va fi de folos. Preferând prospețimea și aromele naturale, primul pas la care recurg este curățenia casei.
Dacă vrei să prepari un odorizant natural de cameră, te mai poți folosi de un mic recipient, de apă, rozmarin, lămâie și esență de vanilie. Se umple acest recipient cu 2/3 apă, se adaugă lămâia feliată și 2-3 prafuri de rozmarin.