Amestecul banal care schimbă mirosul neplăcut din frigiderul tău. Ai toate ingredientele în casă deja

Amestecul banal care schimbă mirosul neplăcut din frigiderul tău. Ai toate ingredientele în casă deja
Amestecul banal care schimbă mirosul neplăcut din frigiderul tău

Curățarea locuinței poate să nu fie suficientă pentru ca în ea să persiste un miros plăcut. Un spațiu în care se pot acumula multe mirosuri neplăcute este și frigiderul tău. Iată amestecul banal care schimbă mirosul neplăcut din acest aparat electrocasnic. Este vorba despre un odorizant de casă cu ingrediente pe care le ai deja!

Amestecul banal care schimbă mirosul neplăcut din frigiderul tău

Aromele neplăcute din frigider pot fi cauzate de mai mulți factori, dar de obicei are de-a face cu faptul că există mâncare aproape de alterare în el. Alte cauze pot fi legate de excesul de apă din cutia condensatorului sau ca urmare a unei scurgeri.

Gheața din congelator poate fi o problemă, pe lângă faptul că poate exista o etanșare ineficientă a ușii aparatului.

Cum să faci un odorizant de casă pentru frigiderul tău?

Alege să păstrezi n frigider doar alimente în stare bună, deși există alimente ce pot fi păstrate luni de zile, majoritatea pot fi păstrate doar aproximativ patru zile. Oricât de mult folosești recipiente de calitate, cu cât un aliment este mai proaspăt, cu atât poate fi păstrat mai puțin timp.

Apoi, fă un odorizant de casă pentru frigiderul dvs.:

Rade 2 linguri de coajă de lămâie sau alte citrice și amestecă cu o cană de bicarbonat de sodiu până se omogenizează. Se toarnă într-un recipient deschis semiacoperit cu plastic, după care se fac câteva găuri.

Pentru un plus, se adaugă 2 cuișoare, care ajută servesc la neutralizarea mirosurilor. În plus, nu pierde din vedere faptul ca este foarte important să îți cureți bine frigiderul, cel puțin o dată la 3 săptămâni. În acest fel, ai grijă de mâncarea și de durabilitatea dispozitivului tău.

Cum faci odorizant natural de cameră

Un alt odorizant natural poate fi bazat și pe bicarbonat de sodiu, un element eficient pentru împrospătarea aerului din locuință. Acest ingredient absoarbe mirosurile neplăcute într-un mod natural.

Pentru a prepara un astfel de odorizant, trebuie să pui o cană cu bicarbonat de sodiu într-un borcan, se toarnă zece picături cu ulei esențial aromat și se amestecă.

Se acoperă borcanul cu o hârtie colorată și se leagă la gură, apoi poți face câteva găuri cu un ac în hârtie pentru ca aroma să împrăștie prin încăpere.

Pentru a face un odorizant fresh de cameră, te mai poți folosi de un recipient mic, de apă, rozmarin, o lămâie și esență de vanilie. Se umple recipentul cu 2/3 apă, se adaugă lămâia feliată și  2-3 prafuri de rozmarin.