Secretul prin care murăturile nu se vor mai înmuia. Ce să adaugi în borcane, de fapt
Borcanele cu murături sunt nelipsite din casa fiecărui român. De-a lungul timpului, acestea au fost apreciate pentru gustul lor. Pentru ca aceștia să iasă ca la carte, gospodinele apelează la o serie de trucuri. Află ce să adaugi în borcane pentru că murăturii să nu se înmoaie.
Secretul murăturilor făcuți ca la carte
Nu puține sunt situațiile în care observăm că murăturile s-au înmuiat în borcane și nu mai au aceeași textură crocantă. Pentru a evita acest lucru, gospodinele obișnuiesc să adauge în borcane o serie de ingrediente.
Citește și: În cât timp se murează castraveții. Ingredientul secret care îi acrește în două zile
Ce ar trebui să adaugăți în borcane pentru murături
Printre acestea se numără și uusturoiul. Doi sau trei căței de usturoi adăugați vor fi suficienți pentru ca aceștia să rămână tari și să aibă un gust deosebit.
De asemenea, dacă vreți ca murăturile să nu fie tare, atunci ar trebui să nu încălziți saramura, astfel acestea vor rămâne crocante. Și câteva bucăți de rădăcină de hrean, vor menține murăturile tari. Este de ajuns să apelați la ajutorul unui singur ingredient precizat mai sus pentru ca murăturile să se mențină tari. Este important să folosim oțet alb care are o aciditate de minim 5%.
Citește și: Ce să pui pe fundul borcanelor cu gogonele. Aşa vor ieşi crocante şi gustoase
Câtă sare ar trebui să puneți în borcanele cu murături?
Un rol important îl are și sarea. Dacă optați pentru realizarea unor murături în saramură, atunci ar trebui să folosiți sare grunjoasă, neiodată.
În ceea ce privește cantitatea de sare folosită, puteți opta pentru folosirea a 25 – 30 grame de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Dacă nu sunteți siguri că ați pus suficientă sare, puteți să verificați acest lucru cu ajutorul unui ou.
Tot ce trebuie să faceți este să puneți oul în saramură. Dacă acesta se va ridica, înseamnă că aceasta este destul de concentrată. Pentru murăturile de oțet, cantitatea de oțet va fi în proporție de o parte oțet, trei părți apă. Dacă țineți cont de aceste sfaturi și recomandări, veți avea parte de cele mai bune murături. Acestea vor fi suficient de tari. Pe lângă faptul că vor fi pe placul tuturor, aceștia vor fi și foarte lăudați.
Citește și: Ce să pui pe fundul borcanelor de conopidă murată pentru a rămâne crocantă. Aşa te bucuri de ea luni la rând