Gogonelele la borcan sunt vedetele toamnei. Uneori, acest preparat le poate da bătăi de cap gospodinelor. Însă, acestea pot apela la o serie de trucuri prin care nu vor putea da greș. Spre exemplu, există anumite ingrediente care puse pe fundul borcanului pot face ca gogonelele să fie crocante și gustoase.
Gogonelele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Bucătarii au dezvăluit rețeta cu care nu puteți da greș. Înainte de a vă apuca de pregătirea acestei rețete, vă puteți asigura că aveți la dispoziție toate ingredientele. Pentru prepararea acestei rețete, veți avea nevoie de:
Citește și: Cum să tai gogonelele înainte să le pui la murat. Secretul pentru murături perfecte la iarnă
Primul pas în prepararea acestei rețete constă în alegerea gogonelelor. Ideal ar fi ca acestea să nu fie foarte coapte și puțin pârguite. Următorul pas constă în spălarea și curățarea legumelor. Ulterior, acestea se toacă. Bunicile noastre obișnuiau să toace și frunzele de la țelină.
După ce tocați legumele, puteți trece la prepararea saramurii. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți zeama de la murături cu o lingură de sare la fiecare litru de apa. În compoziție mai puteți adăuga și 250 de mil de oțet, echivalentul la o cană cu ceai la fiecare 8 litri de apă.
Citește și: Ce să pui la conopidă și gogonele ca să iasă murăturile delicioase. Secretul gospodinelor de acum 40 de ani
Ulterior, putem așeza borcanele în tăvi pentru a preveni spargerea acestora. Pe fundul borcanului se pun gogonele verzi, iar deasupra cele roșiatice ușor coapte. Printre gogonele puteți așeza feliile de țelină și restul legumelor.
Când borcanul se umple cu legume, puteți pune câteva crenguțe de mărar care au rolul de a bloca toate murăturile în lichid. Saramura obținută se toarnă în borcane. Înainte de a le pune în cămară este indicat să așteptăm ca acestea să fie complet răcite.
De asemenea, depozitarea acestora ar trebui să fie făcută într-un loc ferit de lumină și răcoros. În așa fel, vă veți putea bucura mai mult de acest preparat.
Citește și: Cu ce să ungi borcanele pentru gogonele care rămân crocante toată iarna. Aşa le dai şi un gust delicios