Secretul portughezilor pentru cea mai gustoasă supă. Folosesc rețeta de sute de ani
De sute de ani, gospodinele din Portugalia gătesc o supă cu totul specială, ce poartă denumirea Caldo Verde. Mâncarea prezintă o bază cremoasă de cartofi, fâșii de varză verde Kale și chorizo. Care este secretul portughezilor pentru cea mai bună supă. Lista ingredientelor și modul de preparare.
Secretul gospodinelor din Portugalia pentru cea mai bună supă Caldo Verde
Caldo Verde este denumirea oferită celei mai gustoase supe din Portugalia, a cărei rețetă este veche de sute de ani. Se traduce prin „bulion verde”, făcând referire și la ingredientul cheie din preparat, care schimbă gustul final al acestuia. Este vorba, așa cum ai ghicit, despre bulion.
Rețeta Caldo Verde poate prezenta diverse diferențe, ea fiind preparată în funcție de obiceiuri regionale. În mod tradițional însă, este gătită din: bulion, varză Kale, cartofi, ceapă, usturoi și ulei de măsline. Se servește întotdeauna cu felii de chorizo. În unele zone, acestea sunt înlocuite de felii de linguiça.
Playtech Știri îți prezintă o rețetă clasică de supă portugheză Caldo Verde, potrivită pentru șase persoane. Nu este deloc dificil să o gătești, fiind simplă. Este perfectă pentru bucătăria de zi cu zi, dar și pentru ocazii deosebite, cum ar fi o masă în familie sau sărbătorile de iarnă.
Lista ingredientelor de care ai nevoie
- 600 g cartofi
- 200 g ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 300 g frunze de varză Kale
- 15 ml ulei de măsline
- condimente: sare și piper
- 100 g chorizo (jumătate cuburi mici, jumătate felii)
- 1 l supă de pui
- 1 l apă
Citește și: Secretul bunicii pentru o supă clară. Puţini mai ştiu trucul acesta
Cum se gătește supa portughezilor
- Se spală, se curăță și se taie legumele: cartofii, usturoiul, frunzele de varză Kale.
- Se spală și se taie cuburi jumătate dn chorizo, iar restul se taie felii.
- Se încălzește uleiul într-o cratiță, pe aragaz, la flacără medie.
- Se adaugă ceapa și usturoiul în ulei și se călesc până se înmoaie.
- Se adaugă chorizo cubulețe și cartofii și se gătesc 15 minute.
- Se condimentează mâncarea cu sare și piper.
- Se adaugă bulionul fierbinte și apa și se gătește până când cartofii sunt moi.
- Se face piure supa într-un blender de bucătărie, apoi se pune în cratiță și se încălzește.
- Se adaugă frunzele de varză Kate și se mai gătește circa 5 minute.
Supa portughezilor este gata. Se pune în boluri, se acoperă cu felii de chorizo și se servește la masă. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!