Nu doar legumele se pun la murat pentru lunile de iarnă. Multe gospodine pregătesc pentru sezonul rece și fructe. Ingredientele de bază utilizate în astfel de rețete sunt: apa, zaharurile și produsele de concentrare a fructelor. Calitatea fructelor depinde, în mare parte, de ingredintele folosite în murături. Vezi care este secretul piersicilor murate pentru iarnă.
Secretul piersicilor murate pentru iarnă. Murarea reprezintă un proces de conservare a alimentelor fie prin fermentație în saramură, fie prin imersiune în oțet. În cazul fructelor, gospodinele folosesc întotdeauna saramură pentru a le pregăti pentru sezonul de iarnă. Multe fructe pot fi puse la murat. Piersicile sunt doar un exemplu.
Magia piersicilor murate este că pot fi pregătite foarte rapid. Nu este nevoie să depui mult efort pentru a prepara conserve de fructe gustoase pentru lunile reci de iarnă. În schimb, trebuie să acorzi importanță ingredientelor pe care le folosești. Există un produs care face toată diferența când vine vorba despre fructele murate.
Dacă vrei să pui piersici la murat, trebuie să folosești neapărat acid citric. De regulă, acesta este comercializat sub formă de pulbere cristalină albă și poate fi cumpărat de la supermarket. Dacă este utilizat corect, acidul citric poate fi folosit în condiții de siguranță pentru a acidifica fructele.
Acidul citric mărește rezistența fructelor pe sezonul de iarnă. Piersicile vor deveni mai tari și se vor menține delicioase o perioadă lungă de timp. Tot acidul citric ajută și la păstrarea culorii fructelor proaspete. Dacă nu vrei să folosești acid citric, îl poți înlocui cu zeamă de lămâie. Efectele vor fi, însă, mai slabe.
În rândurile de mai jos îți vom explica cum să prepari piersici murate, pas cu pas. Le vei găti rapid, nu va trebui să depui mult efort pentru a dispune de conserve de fructe delicioase la iarnă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Citește și: Cum faci castraveți murați la soare, rețeta folosită de bunicile noastre
După pregătirea piersicilor murate, borcanele se sigilează și se lasă pe un pat de pături, învelite, timp de două, trei zile. În momentul în care borcanele cu fructe murate s-au răcit, se pot depozite în cămară sau în beci, la temperaturi scăzute.