Savurezi cu plăcere fiecare felie din acest preparat ce a apărut întâia oară în Italia? Ce ai zice de o variantă nouă, cu puternice influențe românești? Dacă ți-am stârnit curiozitatea, merită să încerci această rețetă de pizza cu blat de mămăligă. Poate părea bizară combinația, însă este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Apărută în Italia, pizza este acum savurată în aproape toate colțurile lumii, fiecare țară venind cu propria combinație de ingrediente pusă pe blatul din făină. Dar până și acesta poate fi „personalizat”.
Vom vorbi despre o rețetă pe care foarte puțini o știu, aceea de pizza cu blat de mămăligă. Ce poate fi mai românesc de atât?
Ingrediente:
Într-un bol suficient de mare, se varsă făina de mălai, apa și o linguriță de sare. Vasul se pune în cuptorul cu microunde, timp de cinci minute, la temperatură maximă. Se scoate, se amestecă mămăliga cu un tel și se mai pune încă trei minute la microunde.
Rade apoi cașcavalul folosind fața mică a răzătoarei și amestecă-l bine cu mămăliga fierbinte.
După aceea, se unge o formă de tartă ce are diametrul de 26 de centimetri cu ulei de măsline, apoi se toarnă mămăliga fierbinte.
Se toacă toate ingredientele pe care le vei pune peste blatul obținut și se pun puțin pe foc dovlecii, ceapa, ciupercile feliate, roșiile tăiate mărunt și frunzele de busuioc. Se adaugă apoi în forma de plăcintă, peste mămăligă.
Se bagă la cutorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de zece minute.
Scoate pizza și presară mozzarella dată pe razătoarea mare, apoi mai bag-o la cuptor pentru încă cinci minute și va fi gata să fie consumată.