11 nov. 2022 | 15:22

Pizza cu blat de mămăligă. E un deliciu, puţini ştiu de această reţetă

Diverse
Pizza cu blat de mămăligă. E un deliciu, puţini ştiu de această reţetă
Pizza cu blat de mămăligă

Savurezi cu plăcere fiecare felie din acest preparat ce a apărut întâia oară în Italia? Ce ai zice de o variantă nouă, cu puternice influențe românești? Dacă ți-am stârnit curiozitatea, merită să încerci această rețetă de pizza cu blat de mămăligă. Poate părea bizară combinația, însă este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rețetă pizza cu blat de mămăligă

Apărută în Italia, pizza este acum savurată în aproape toate colțurile lumii, fiecare țară venind cu propria combinație de ingrediente pusă pe blatul din făină. Dar până și acesta poate fi „personalizat”.

Vom vorbi despre o rețetă pe care foarte puțini o știu, aceea de pizza cu blat de mămăligă. Ce poate fi mai românesc de atât?

Ingrediente:

  • o sută de grame de făină de mălai
  • un ardei roșu
  • un ardei galben
  • un dovleac zucchini de dimensiuni mici
  • o ceapă roșie mică
  • trei roșii mai mari
  • o sută de grame de cașcaval
  • 150 de grame de mozzarella
  • 800 de mililitri de apă
  • o linguriță și jumătate de sare
  • o sută de grame de ciuperci proaspete
  • frunze de busuioc verde
  • o sută de grame de măsline negre
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Într-un bol suficient de mare, se varsă făina de mălai, apa și o linguriță de sare. Vasul se pune în cuptorul cu microunde, timp de cinci minute, la temperatură maximă. Se scoate, se amestecă mămăliga cu un tel și se mai pune încă trei minute la microunde.

Rade apoi cașcavalul folosind fața mică a răzătoarei și amestecă-l bine cu mămăliga fierbinte.

După aceea, se unge o formă de tartă ce are diametrul de 26 de centimetri cu ulei de măsline, apoi se toarnă mămăliga fierbinte.

Se toacă toate ingredientele pe care le vei pune peste blatul obținut și se pun puțin pe foc dovlecii, ceapa, ciupercile feliate, roșiile tăiate mărunt și frunzele de busuioc. Se adaugă apoi în forma de plăcintă, peste mămăligă.

Se bagă la cutorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de zece minute.

Scoate pizza și presară mozzarella dată pe razătoarea mare, apoi mai bag-o la cuptor pentru încă cinci minute și va fi gata să fie consumată.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Adăposturi antiatomice și stocuri de alimente. Milioane de europeni au primit notificări
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Tragedie dublă în lumea muzicii. Legendele s-au stins unul după celălalt
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro