Secretul pentru cea mai bună frișcă pentru desert. Trucul vital care este un succes de fiecare dată

Secretul pentru cea mai bună frișcă pentru desert. Trucul vital care este un succes de fiecare dată
Secretul pentru cea mai bună frișcă pentru desert. Ce lucruri trebuie să iei în considerare când o prepari.

Există o mulțime de creme de patiserie ce pot fi folosite pentru a personaliza sau a decora un desert. Aroma acestora depinde foarte mult de felul în care sunt preparate. Cea mai bună variantă de a completa o rețetă dulce este frișca, preparată pe bază de smântână. Ușor îndulcită cu vanilie, poate să fie detaliul perfect pentru sau prăjitura sau tortul tău. Află în rândurile de mai jos care este secretul pentru cea mai bună frișcă pentru desert. Cum trebuie să o prepari.

Secretul pentru cea mai bună frișcă pentru desert

Frișca pentru deserturi poate fi cumpărată direct din magazin sau poate fi pregătită, la fel de bine, și acasă. Multe gospodine preferă cea de-a doua variantă. Nu doar pentru că economisesc mai mulți bani, dar astfel pot să aibă mai multă încredere în produsul cu care urmează să orneze o prăjitură sau un tort.

Frișca pentru deserturi se prepară pe bază de smântână. Nu orice tip de smântână poate fi folosit la prepararea ei. Smântana trebuie să aibă o anumită cantitate de grăsime, pentru a nu se tăia în momentul în care este mixată cu zahăr. Prin urmare, când cumpărați smântână pentru a orna desertul, asigurați-vă că precizați vânzătoarei la ce o veți folosi.

Dincolo de acest aspect, mai există un secret pe care nu foarte multe bucătărese îl cunosc. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece când o pregătiți. Este esențial să respectați acest truc, dacă vreți să pregătiți o frișcă densă și delicioasă. Când ajungeți acasă, lăsați smântâna la frigider până se răcește. Imediat ce ați scos-o de la rece, mixați-o pentru a face frișcă.

În rândurile de mai jos vă vom arăta cum puteți să faceți frișcă dulce pentru deserturi. În rețeta de mai jos veți observa că este indicat să folosiți esență de vanilie pentru a oferi un plus de aromă amestecului de smântână. Dacă nu aveți vanilie, o puteți înlocui cu pudră de cacao, însă trebuie să țineți cont că frișca va deveni ciocolatie.

Cum prepari cea mai bună frișcă pentru deserturi

Ingrediente:

  • 350 g frișcă sau smântână de frișcă, foarte rece;
  • 35 g zahăr pudră;
  • 10 g esență de vanilie sau pastă de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Se pune frișca într-un vas curat, uscat, suficient de mare încât să permită manipularea conținutului cu mixerul.
  2. Se bate frișca cu ajutorul mixerului setat la viteză mare până când amestecul își dublează conținutul.
  3. Se adaugă zahăr pudră și vanilie în frișcă.
  4. Se bate compoziția la viteză mare, până la omogenizarea acesteia.

Când amestecul capătă un aspect strălucitor, frișca este gata. Atenție, însă! Compoziția nu trebuie mixată foarte mult timp, pentru că se poate tăia. Dacă amestecul și-a pierdut textura densă, nu mai poate fi folosit la deserturi.

Este foarte important, așa cum am mai precizat, ca frișca să fie preparată imediat după ce a fost scoasă de la frigider. În acest fel, amestecul va ieși aerat și, totodată, pufos. Frișca pentru deserturi se poate servi după preferințele fiecărei gospodine. Puteți adăuga și coloranți alimentari, dacă vreți să îi schimbați culoarea.