28 iul. 2022 | 19:22

Ingredientul secret care trebuie folosit la frișca de post vegetală. E simplu de făcut acasă

Știri generale
Ingredientul secret care trebuie folosit la frișca de post vegetală. E simplu de făcut acasă
Ingredientul secret care trebuie folosit la frisca de post vegetala. E simplu de facut acasa

Aștepți musafiri diseară, la cină, și nu știi ce desert să prepari, ca să-i impresionezi? Ei bine, se spune că orice prăjitură este gustoasă, atâta timp cât este preparată cu ingrediente naturale. Gospodinele au dezvăluit o rețetă genială pentru frișcă de post vegetală.

Secretul pentru cea mai bună frișca vegetală

Atunci când ai poftă de ceva bun și dulce, însă ții post și poți consuma doar ingrediente naturale, de origine vegetală, gospodinele îți dezvăluie o rețetă facilă, cu ajutorul căreia poți prepara frișcă vegetală, de post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești la tine în cămară.

Ingrediente:

  • 250 g năut (da, năut!)
  • 1,5 L apă
  • 7-8 linguri zahăr pudră
  • esenţa de vanilie

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să lași năutul să se înmoaie, într-un litru de apă, pentru 24 de ore, într-un vas acoperit. Apoi, boabele de năut se pun la fiert într-o oală sub presiune, într-un litru și jumătate de apă.

Îi vei pune capacul şi o vei da la fiert la foc mare, până când se vor auzi 10 şuierături repetate ale valvei de presiune. Focul se reduce la minimum, iar năutul se mai lasă la fiert pentru încă 10 minute.

Pune oala la răcit pentru câteva zeci de minute. Apoi, vei strecura năutul, pe care-l vei pregăti după reţeta ta preferată. În continuare, zeama se strecoară şi se împarte în mai multe forme de cuburi de gheaţă. Tăvile se pun la frigider pentru câteva ore, apoi se scot şi se pregăteşte frişca.

Citește și Cum faci prăjitura Tosca la tine acasă. Ingredientul care o face la fel de delicioasă ca în cofetării

La final, trebuie să topești 10-12 cuburi, care se vor bate spumă cu zahărul şi esenţă de vanilie. Amestecă toată compoziţia pentru aproximativ 15 minute, întâi la viteza mică, pentru primele 3 minute, apoi la viteză mare.

Cum se repară frișca prea moale

Frișca de prăjituri moale se poate repara, iar specialiștii te sfătuiesc să nu o arunci. Ai nevoie doar de un întăritor natural. Nu uita că zahărul face orice cremă/frișcă mult mai moale, așa că nu trebuie să pui în plus, dacă nu a ieșit crema cum trebuie.

Ingredientul secret îl reprezintă pudra de budincă din comerț, ce conține amidon și întăritor. Aceasta face minuni cu prăjiturile tale face și amidonul din porumb, însă doar cel din porumb organic.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi treptat amidonul, la bain-marie, până obții consistența dorită. Vei vedea că frișca își va recăpăta, imediat, consistența dorită.