Secretul pentru cea mai bună fasole bătută. Ingredientul special care îi schimbă gustul

de: Sabina Anastasia
28 02. 2023

Fasolea bătută nu este deloc un fel de mâncare dificil de preparat. Seamănă foarte mult cu hummusul, mai ales dacă iese cremoasă, fină și este bine condimentată cu sare, piper sau alte ingrediente preferate de gospodine. Playtech Știri îți explică secretul pentru cea mai bună fasole bătută. Un ingredient special îi poate schimba complet aroma.

Secretul pentru cea mai bună fasole bătută

Dacă știi cum să o prepari, fasolea bătută este pur și simplu o bunătate! Nu este deloc greu să o gătești. Trebuie să ții cont doar de câteva detalii esențiale. Vorbim, în primul rând, despre starea boabelor de fasole. Este recomandat să folosești fasole cât mai proaspătă, pentru că, pe măsură ce îmbătrânește, devine dificil de gătit, precum și de digerat.

Fii atentă, de asemenea, la apa pe care o folosești pentru a fierbe boabele de fasole. După ce lași câteva ore sau peste noapte fasolea la înmuiat, scurge apa și înlocuiește-o cu alta curată. Este indicat să folosești apă plată sau filtrată, pentru ca boabele de fasole să fiarbă rapid și să aibă gust plăcut.

Probabil te întrebi și tu care este secretul unei fasole bătute aromate. Playtech Știri îți explică ce ingredient să folosești pentru a te bucura de un fel de mâncare delicios. Când prepari sosul cu legume pentru fasolea bătută, adaugă, la final, o lingură de oțet în compoziție. Va schimba complet aroma preparatului.

În plus, oțetul descompune zaharurile nedigerabile și ajută, astfel, procesul de digestie. Poți folosi clasicul oțet alb distilat în acest sens. Dacă ai posibilitatea de a utiliza oțet de cidru de mere, este chiar recomandat.

Cum gătești fasole bătută: ingrediente și preparare

Playtech Știri îți prezintă, în rândurile de mai jos, o rețetă clasică de fasole bătută. Dacă ții cont de modul de preparare al acestui fel de mâncare, nu vei da nicicum greș.

Ingrediente:

  • 500 g fasole albă;
  • 100 ml ulei;
  • 1 morcov;
  • 1/2 țelină;
  • 2 cepe;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 lingură oțet;
  • 2 linguri pastă de tomate;
  • sare;
  • piper;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1 linguriță cimbru uscat.

Mod de preparare:

  1. Se spală fasolea și se pune la înmuiat cel puțin cu câteva ore înainte de a fi preparată.
  2. Se aruncă apa în care a fost lăsată fasolea, a doua zi.
  3. Se fierbe fasolea în apă curată, plată sau filtrată, la flacără mică.
  4. Se adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă, pentru a spori procesul de fierbere.
  5. Se spală, se curăță și se toacă mărunt o ceapă, morcovul și țelina.
  6. Se adaugă legumele, foaia de dafin și sarea în apă, când fasolea este aproape fiartă complet.
  7. Se spală, se curăță și se toacă mărunt cealaltă ceapă, care se pune separat la călit, în ulei, alături de usturoi.
  8. Se adaugă în ceapa călită sare și piper, în funcție de preferințe.
  9. Se adaugă în ceapa călită pasta de tomate, cimbrul uscat și câteva linguri din apa în care au fiert fasolea și legumele.
  10. Se oprește focul, se adaugă o lingură de oțet în legumele călite și se amestecă.
  11. Se scurge apa de la fasole (nu se aruncă, ci se folosește, la nevoie, pentru a reduce consistența mâncării).
  12. Se adaugă în vasul cu fasole sosul cu legumele din tigaie și se omogenizează amestecul cu ajutorul mixerului.

Fasolea bătută este gata. Se poate servi imediat ce se răcește, alături de murături sau alte preparate preferate de gospodine. Fără îndoială, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!