Cele mai pricepute gospodine au dezvăluit care este secretul pentru cea mai bună dulceață de caise. Trucul pentru o dulceață de caise delicioasă stă într-un ingredient natural care o face extrem de parfumată, dar și în modul de preparare. Așadar, care este ingredientul secret care trebuie folosit la dulceața de caise, vedeți în rândurile de mai jos.
Atunci când preparați dulceață de caise există câteva reguli foarte importante care trebuie respectate, astfel încât rezultatul să fie peste măsura așteptărilor. Dulceața de caise, potrivit celor mai pricepute gospodine, poate păstra aroma și culoarea fructelor dacă este preparată corect.
Dulceața se poate face cu caise întregi, cu sâmburi sau fără, în funcție de preferințele celui care o gătește. Secretul pentru un plus de savoare este folosirea miezului sâmburilor caiselor.
-două kilograme de caise
-1,6 kilograme de zahăr
-sucul de la o lămâie mare
-o lingură de esență de migdale, opțional
Înainte de prepararea dulceței, se aleg caisele. Acestea trebuie să fie coapte și parfumate și să fie în stare bună, fără să aibă părți stricate sau lovituri. După ce se spală bine fructele, se scot sâmburii. Aceștia se vor sparge, iar miezul se păstrează pentru folosirea lor mai târziu, în procesul de pregătire a rețetei de dulceață. Aceștia vor da o aromă deosebită preparatului.
Următorul pas este pregătirea unei oale de circa șapte-opt litri. Atenție, este foarte important ca aceasta să fie înaltă, astfel încât dulceața să nu dea în foc. Caisele se pun în acest recipient împreună cu zahărul și zeama de lămâie, iar deasupra se toarnă o cană cu apă. Oala se pune pe aragaz la foc mic, pentru circa 50 de minute.
Dulceața de caise trebuie să fie amestecată constant, însă cu atenție să nu fie zdrobite fructele. Spre final, trebuie să se facă un test. Se va lua o picătură din compoziție și se va pune pe o farfurie mică. Dacă aceasta stă ca o bobiță, înseamnă că dulceața s-a legat suficient, iar produsul este gata să fie pus în borcane și de savurat.
Dacă acea picătură din compoziție se prelinge pe farfurie, înseamnă că dulceața de caise mai trebuie să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe aragaz se poate adăuga miezul sâmburilor de caise, pentru un gust deosebit, sau esența de migdale, după cum preferă cei care o vor consuma la iarnă.