Nu este deloc dificil să prepari ciorbă cu zeamă de varză. Dacă vrei totuși să obții un preparat delicios, ca cel pe care îl punea bunica pe masă, trebuie să procedezi exact ca ea. Află în rândurile de mai jos în ce constau secretele sale în acest caz. Așa reușea să gătească cea mai bună ciorbă pentru familie.
Românii sunt mari iubitori de supe și ciorbe. Multe gospodine nu lasă să treacă prea multe zile fără să gătească cel puțin un astfel de preparat. Ciorba cu zeamă de varză se numără printre cele mai cunoscute astfel de mâncăruri, având un gust pur și simplu savuros.
Când gătea această ciorbă, bunica, pentru a-i oferi un gust desăvârșit, punea în aplicare un secret. Acesta implică modul în care se folosesc morcovii. Morcovul, înainte de a fi pus în ciorbă, la fiert, se călește ușor. În acest fel, dulceața va ieși din el, iar preparatul final va avea aromă perfectă.
Citește și: Zeama de varză, aur pentru sănătatea diabeticilor. Ce se întâmplă în corp dacă beau 1 pahar pe zi
Citește și: Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză, reţeta de post. Aşa o face Chef Sorin Bontea, ingredientul secret
Ciorba de zeamă de varză este gata. La final, după ce stingi flacăra de la aragaz, poți să presari deasupra preparatului pătrunjel verde, tocat mărunt, pentru a spori aroma preparatului. Se poate servi imediat după ce s-a răcit puțin, ca să nu frigă, alături de 1-2 linguri de smântână.