Secretul pe care nu îl știai despre pașaportul tău. Ce informație conține, iar tu habar nu ai

Secretul pe care nu îl știai despre pașaportul tău. Ce informație conține, iar tu habar nu ai
Secretul pe care nu-l știai despre pașaportul tău. Ce informație conține?

Pașaportul ascunde o informație pe care puțini o știu. Există un secret înautrul actului pe care îl deții. Care este acesta și la ce te ajută?

Secretul pe care nu-l știai despre pașaportul tău?

Pașaportul diferă în funcție de țara care le emite, iar fiecare culoare are o semnificație aparte. Actul nostru poate avea o copertă diferită de a altor călători, motivul diferențelor fiind unul cu nuanțe spirituale. Cu toate că nu există reguli internaționale în ceea ce privește coloritul documentelor, aspectul lor nu a fost lăsat la voia întâmplării.

Țările aleg culorile care aduc un omagiu culturii fiecăreia, ori a credinței sau a politicii lor, a dezvăluit Claire Burrows, reprezentantă a unei companii britanice de pașapoarte, pentru Economist, citat de peroz.ro. Țările islamice au coperțile verzi pentru că aceasta este cea mai importantă culoare în religia lor. De asemenea, țările membre ale Comunității Economice a statelor din Africa de Vest au optat și ele pentru verde.

Coloritul pașapoartelor din umea întreagă are o semnificație
Coloritul pașapoartelor din umea întreagă are o semnificație

Ce informație conține, iar tu habar nu ai

Țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, folosesc pașapoarte de culoare vișinie, alăturându-se primei culori impuse în 1976 de UE. Statele Unite vor mereu să se diferențieze de restul, așa că de-a lungul timpului au schimbat coloritul documentelor de câteva ori bune. Americanii au avut pașapoarte bej, verzi, diferite nunațe de roșu, iar în 1976 s-au oprit la albastru, nuanța potrivindu-se cu cea de pe steagul american.

Organizațiile își pot alege singure culoarea, astfel că Interpolul oferă membrilor pașapoarte negre, în timp ce actul celor de la ONU are o culoare albastră identică celei de pe căștile trupelor de menținere a păcii. Culorile întunecate sunt preferate de organizații pentru că ascund mai bine murdăria și oferă un contrast frumos cu filele. De asemenea, par mai oficiale, susține un producător. Oamenii care locuiesc în Caraibe și America de Sud – inclus și Brazilia, Argentina si Uruguay – au actele de culoare albastre.

Urmăriți Playtech.ro și pe