Secretul pe care îl ascunde Peștera Muierii. De ce spun femeile că este un loc magic
S-a aflat care este secretul pe care îl ascunde Peștera Muierii. Peștera Muierii este unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Peștera se află în comuna Baia de Fier, în județul Gorj și este importantă atât datorită formațiunilor dezvoltate în interior, precum și pentru relicvele descoperite în ea. De ce spun femeile că este un loc magic.
De ce spun femeile că Peștera Muierii este un loc magic. Ce au pățit cele care nu puteau face copii
Peștera Muierii sau Peștera Muierilor, așa cum mai este știută, este situată în comuna Baia de Fier, județul Gorj și are o lungime de aproximativ 3.600 de metri, fiind dispusă pe 4 niveluri. Nivelul inferior constituie rezervația speologică împărțită în doua sectoare: sectorul de nord (1.500m) și sectorul de sud (880m).
La 40 de metri înălțime se găsește etajul superior amenajat pentru turiști cu o lungime de 573 de metri și ajunge până la lungimea de 1.228 de metri, cu o rețea de diverticule foarte greu accesibilă.
Peștera Muierii, prima peșteră electrificată
De asemenea, Peștera Muierii este prima peșteră electrificată din România și este locul unde s-au făcut numeroase cercetări valoroase. Adevăratele atracții ale loocului sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenară a calcitei.
Celelalte încăperi sunt Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Insângerate botezată astfel în urma unor scurgeri de oxid de fier. De asemenea, în Cupola înaltă de 17 metri peștera găzduiește o colonie de lilieci.
De când este locuită Peștera Muierii
În Sala Musteriană arheologii au găsit dovezi care indică faptul că peștera a fost locuită de om încă din perioada Paleoliticului, dar și cunoscuta Galeria a Urșilor. Aceasta din urmă a fost botezată după rămășițele de schelete de fosile găsite acolo.
Accesul în Peștera Fecioarei se face pe treă intrări, una prin sud, una prin est și una prin nord. Peștera poate fi vizitată din luna mai și până în octombrie. Localnicii susțin că Peștera are proprietăți curative puternice. Mulți oameni s-ar fi vindecat acolo de astm bronșic, diabet, reumatism, dereglări hormonale, depresii, stres sau insomnii.
Femeile au rămas gravide după ce au vizitat Peștera Muierii
În plus, mai multe femei care nu puteau face copii, spun că după ce au vizitat locul au rămas gravide, locul fiind un loc magic și plin de mistere, un loc în care se întâmplă adevărate minuni.
Intrarea în Peștera Muierii se face contracost. Adulții plătesc 5 lei de persoană, iar copiii și pensionarii 2 lei de persoană. În plus, cei care vor să facă filmări sau poze mai plătesc în plus o taxă foto-video în valoare de 5 lei. Nu în ultimul rând Peștera Muierii este deschisă între orele 9:00-20:00, ultima intrare fiind la orele 19:00.