Secretul omletei perfecte. Se face doar din 4 ingrediente și e preferata chefilor celebri
Deşi este unul dintre cele mai consumate preparate la micul dejun în întreaga lume, puţini sunt cei care ştiu secretul omletei perfecte. Chefii celebri spun clar: se face doar din 4 ingrediente bine alese.
Trucuri pentru o omletă perfectă
Uşor de făcut, deliciosul preparat mâncat de toată lumea la micul dejun are un secret ştiut de puţini bucătari. Omleta perfectă se face doar din 4 ingrediente, spun chefii celebri. Deşi au apărut nenumărate variante ale acestui preparat, doar una este cu adevărat specială. Bucătarii de la Cordon Bleu îţi spun la ce trebuie să ai grijă când pregăteşti omleta.
În primul rând, ouăle pe care le foloseşti trebuie să fie de o calitate bună şi neapărat proaspete. Legat de condimente, este recomandat să adaugi doar sare şi piper. De asemenea, pentru o omletă reuşită ai nevoie de unt clarificat. Acesta se obţine prin fierberea la foc foarte mic a untului nesărat obişnuit cu 82% grăsime. Spuma se îndepărtează cu o paletă, iar ceea ce rămâne se lasă la răcit într-un recipient de sticlă.
Un alt lucru important de precizat este faptul ca omleta nu trebuie să aibă nicio urmă de rumenire. Aceasta nu trebuie gătită prea mult pentru că altfel nu va mai fi pufoasă.
Omletă cu brânză, un preparat special
Dacă vrei să obţii un mic dejun special, atunci poţi apela cu încredere la reţeta de mai jos. Lista de ingrediente obişnuite pentru acest preparat este completată de trei tipuri de brânzeturi.
- 2 ouă mari
- un pic de sare
- un pic de piper
- 35 de grame de brânză brie
- 30 de grame de brânză cheddar dat pe razătoarea mare
- 30 de grame de brânză gruyere feliata foarte subţire.
Mod de preparare:
Ouăle se sparg într-un bol de blender şi se adaugă peste ele sarea, piperul şi brânza brie. Se amestecă totul bine. Tigaia în care urmează să fie preparată omleta se pune la încins la foc mediu cu un strat de brânză cheddar. Când începe să se topească se adaugă compoziţia de ouă.
Când aceasta s-a gătit pe o parte se pun şi feliile de gruyere. Apoi, se rulează, se aşteaptă 30 de secunde şi se pune omleta pe o farfurie. Se serveşte cu ceapă verde, roşii, castraveţi sau ardei capia. Aşadar, data viitoare când ai poftă de omletă nu uita să încerci această reţetă cu totul specială.
Desigur, caloriile pe care le are acest fel de mâncare nu sunt deloc puţine, motiv pentru care nu este recomandat să fie consumat foarte des.