Secretul lui Traian Berbeceanu, știut acum de toți românii. De ce a descins DIICOT peste el

de: Stan Nicu
23 10. 2020

Secretul lui Traian Berbeceanu este știut acum de toți românii. S-a aflat de ce  a descins DIICOT peste el în urmă cu şapte ani. Actualul prefect al Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a trăit atunci coșmarul vieții lui.

Traian Berbeceanu trăia un coșmar acum 7 ani. Era șef al BCCO Alba, iar mascații descindeau la locuința lui

Şapte ani au trecut de la cea mai neagră zi din viața lui Traian Berbeceanu, numit de curând prefect al Capitalei, respectiv de la momentul în care DIICOT a descins peste polițistul care era atunci.

Astfel, în dimineaţa de miercuri, 23 octombrie 2013, fostul poliţist din Deva, Traian Berbeceanu, la acea vreme şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, primea vizita nedorită a procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizate şi Terorism (DIICOT) şi a mascaţilor, fiind pus sub învinuire într-un dosar penal, în care a fost cercetat pentru favorizarea unor grupări infracţionale.

Train Berbeceanu a fost numit prefect de Ludovic Orban. El afost sef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela

Traian Berbeceanu ar fi protejat membrii unor grupuri infracționale

Atunci, procurorii arătau că şeful BCCO Alba-Iulia ar fi ajutat membrii unor grupuri infracţionale, dându-le informaţii despre activităţile investigative desfăşurate de DIICOT: Era vorba despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către aceştia.

În plus, Trian Berbeceanu i-ar fi anunţat pe infractori şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i să nu mai comunice prin telefon.

Perchezițiile de la locuința lui Traian Berbeceanu au durat câteva ore

Percheziţiile la locuinţa sa din Deva au durat mai multe ore, timp în care în faţa blocului s-au strâns jurnalişti şi curioşi. Însoţit de mascaţii care au ridicat din locuinţa sa mai multe cutii de documente şi unităţi de stocare a datelor, Traian Berbeceanu ieșea din bloc, vizibil afectat de cele întâmplate, pentru a urca în duba Jandarmeriei.

Este cea mai mare mârşăvie ceea ce se întâmplă acum”, declara atunci Traian Berbeceanu.

Procurorii au mai percheziționat o locuință de-a lui Traian Berbeceanu

Percheziţiile au continuat şi la casa familiei sale din Şoimuş (localitate învecinată Devei). ”Aşa cum mă ştiţi de ani de zile, sunt un poliţist cinstit, care şi-a făcut datoria şi asistaţi la cea mai mare mârşăvie şi nemernicie pe care am păţit-o în 20 de ani de Poliţie. Dar aveţi încredere că o să fie bine şi o să iasă adevărul la iveală”, mai declara Traian Berbeceanu.

Întrebat cine ar fi contribuit la acuzarea sa, acesta a răspuns: ”Persoane pe care de-a lungul timpului le-am cercetat în stare de arest pentru infracţiuni deosebit de grave, persoane care au societăţi comerciale, care au dosare penale şi sunt forţate să depună denunţuri calomnioase împotriva mea şi a ofiţerilor mei şi structuri ale statului care lucrează împotriva noastră.

Traian Berbeceanu avea încredere că lucrurile se vor rezolva

Am totală încredere că lucrurile se vor lămuri în instanţă, iar cei care au făcut mârşăviile acestea or să plătească cu vârf şi îndesat. Vreau să mai transmit tuturor că poliţiştii din cadrul BCCO Alba, cu serviciile Hunedoara şi Sibiu, sunt extrem de cinstiţi şi morali şi nu au încălcat vreodată legea”.

Potrivit apropiaţilor lui, Traian Berbeceanu ar fi ştiut încă din urmă cu câteva luni că i se pregăteşte un dosar. Într-o postare pe contul său de Facebook, Traian Berbeceanu trăgea un semnal de alarmă despre presiunile care sunt făcute de oameni suspuşi asupra ofiţerilor de Crimă Organizată.

Traian Berbeceanu simțea că mafia îi suflă în ceafă

În ultimul timp însă simţim tot mai pregnant prezenţa Crimei Organizate în imediata noastră apropiere, nu mai există “bariere”, indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului, au dobândit poziţii cheie, prin acţiunile lor fiind cu mult mai periculoşi decât infractorii consacraţi cu care eram atât de obişnuiţi…

Aceste persoane care s-au căţărat cu abilitate de maimuţă în poziţii strategice, împinse de la spate de câte un curent politic favorabil, au subordonat instituţiile pe care le conduc intereselor de grup, politice sau economico-financiare în detrimentul interesului naţional…

Ce spunea Traian Berbeceanu despre colegii săi

Au atras prin presiune şi forţă alte structuri importante şi le coordonează activităţile pentru slujirea intereselor obscure ale  unor persoane fizice sau juridice… Le transmit pe acesta cale că şi acesta ultima încercare a fost sortită eşecului… Nu poliţiştii din structura noastră sînt băgaţi în afaceri oneroase, “combinaţi” cu lumea interlopă, nu suntem implicaţi în coordonarea sau protecţia vreunei societăţi comerciale!

Nu poliţiştii de la BCCO Alba Iulia sînt implicaţi în jocuri politice, în executarea de acţiuni la comandă! Nici un poliţist de la Brigada noastră nu este implicat şi nici nu sprijină din umbră, furturile de masă lemnoasă, evaziunile fiscale ori delapidările care au sărăcit bugetul de stat şi care au devenit de notorietate prin locurile noastre!

Traian Berbeceanu făcea amenințări

Nu la noi în structura se întâmplă a fi îndepărtaţi ofiţerii capabili pentru a fi înlocuiţi cu slugi servile, dispuse să acţioneze “la buton”! (…) Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia nu şi-au pătat legitimaţiile şi nu şi-au mînjit insignele!

Şi de aceea, reprezentanţii CRIMEI ORGANIZATE “de dincoace de bariera” nu trebuie să doarmă liniştiţi, pentru că îi cunoaştem… şi la momentul potrivit, venim peste ei!”, transmitea Traian Berbeceanu, cu câteva luni înainte de a fi ridicat.