Traian Berbeceanu, avertisment dur, după scenele care au îngrozit țara. „Trebuie răspuns cu violență“

Traian Berbeceanu, avertisment dur, după scenele care au îngrozit țara. „Trebuie răspuns cu violență“
Traian Berbeceanu, avertisment dur pentru „derbedei“

Pentru a restabili liniştea şi ordinea publică, după scenele care au îngrozit țara, şeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, Traian Berbeceanu, transmite că forţele de ordine vor fi „intransigente cu derbedeii“ care sfidează legea și pe noi toți.

Traian Berbeceanu, avertisment dur pentru „derbedei“

În ultimele zile, polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a potoli spiritele încinse ale unor indivizi certați cu legea (vezi cazurile de la Hunedoara, Săcele sau Bucureşti), ba chiar să folosească armele din dotare pentru a restabili ordinea publică.

În acest context, comisarul Traian Berbeceanu transmite un avertisment dur pentru toți cei care vor să le urmeze exemplul „derbedeilor care ne sfidează pe toți“, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-o perioadă tulbure, marcată de criza pandemiei de COVID-19, din cauza căreia a fost decretată stare de urgență în România. Acesta a atras atenția asupra faptului că polițiștii și jandarmii vor acționa în consecință și își vor face datoria, iar cei ce nu respectă regulile și încalcă legea vor fi pedepsiți.

„Nu am să vă spun nici cu cât la sută au scăzut infracțiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliția și jandarmeria și nici că se acționează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează“, și-a început Berbeceanu mesajul.

„Trebuie răspuns cu violență“

Totodată, Traian Berbeceanu îi asigură pe cei care au critica modul în care au intervenit forțele de ordine la incidentele din Hunedoara, Săcele sau Bucureşti, că tot polițiștii și jandarmii „au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate și profesionalism i-au reținut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmulețe pe net“.

În încheiere, comisarul avertizează că „la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional“.

Vezi mesajul integral transmis de șeful de Cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, în postarea de mai jos.

Urmăriți Playtech.ro și pe