Secretul lui Ion Țiriac s-a aflat. Ilie Năstase l-a dat de gol în fața tuturor românilor

Secretul lui Ion Țiriac s-a aflat. Ilie Năstase l-a dat de gol în fața tuturor românilor

Ilie Năstase a dezvăluit un secret despre Ion Țiriac. Fostul mare tenismen a devoalat ce poreclă i-au dat copiii săi bunului prieten. Acesta a continuat prin a povesti și un episod șocant din decembrie 1989.

Ion Țiriac, dat de gol de Ilie Năstase

Ilie Năstase a dezvăluit că Ion Țiriac era poreclit de către copiii lui ”Pușcă”, pentru că este un împătimit vânător: „Ion Țiriac e mare amator de vânătoare. Copiii mei îl poreclesc „Pușca”. Mereu îmi zic copiii: „Tata, Țiriac ăsta de ce mereu vânează căprioare?”. „Măi, e un sport popular. Nu le omoară de tot”. „Nu, nu! Am văzut că le omoară!”. „Și lui tata îi plac căprioarele!”. „Cum? Și tu împuști?”. „Nu! Eu le bag în pat!”, a spus Ilie Năstase, potrivit Gazeta Sporturilor.

Fostul tenismen a povestit și un moment memoriabil care a avut loc după fuga lui Nicolae Ceaușescu:

„Ion Țiriac avea o pușcă de la Maurer (n.r. – Ion Gheorghe Maurer, fost ministru în era comunistă), model „Holland Holland”. Mi-a zis mie de vreo două ori să i-o aduc în Franța, la Paris. Am vorbit cu Valentin (n.r. – Valentin Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu) și când credeți că mi-a ieșit aprobarea să ies cu pușca? În ziua Revoluției! Eu eram cu pușca într-o geantă de piele.

Secretul lui Ion Țiriac s-a aflat. Ilie Năstase l-a dat de gol în fața tuturor românilor
Ilie Năstase și Ion Țiriac sunt prieteni de 55 de ani. Cei doi s-au legat datorită pasiunii pentru tenis, întâlnindu-se chiar pe teren

„Eram cu Cornel Dinu și mă duceam cu ea la aeroport. Atunci s-au împușcat niște soldați… Aveam totul de la poliție, era pușcă de vânătoare. M-am suit cu pușca în avion! Ambasadorul Franței m-a băgat în avionul în care era toată ambasada. Eram într-un Air France! Îmi spunea că nu ne va ataca nimeni”.

Îi leagă o prietenie de 55 de ani: „Am fost copil de mingi pentru el”

  • Ilie Năstase mergea adesea la meciurile lui Ion Țiriac, la Cupa Davis, unde s-au și împrietenit.

„E o prietenie de 55 de ani. Am fost copil de mingi pentru el, la prima finală de la Cluj, când a câștigat el, în ’58. El e cu șapte ani mai mare decât mine. Cred că aveam 11 ani și el 18 ani. Nu ne știam atunci, eu am rămas să dau mingile, că eram într-o tabără de tenis cu copiii. Antrenorul a întrebat cu o zi în urmă, la micul dejun, cine vrea să ducă mingile a doua zi”, a povestit Năstase, într-un interviu pentru ”XNS”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI