03 mart. 2021 | 13:40

Secretul lui Donald Trump s-a aflat acum. Ce a făcut înainte să plece de la Casa Albă, de fapt

Sănătate
Secretul lui Donald Trump s-a aflat acum. Ce a făcut înainte să plece de la Casa Albă, de fapt
Donald și Melania Trump au primit vaccinul Covid la Casa Albă în ianuarie

Donald Trump a plecat învins de la Casa Albă, iar zgomotele lăsate de acesta încă se resimt la nivel național. Înainte de preda ștafeta, fostul președinte și soția acestuia au beneficiat de vaccinul covid, încă din ianuarie. Informațiile despre acest aspect au ieșit la suprafață de-abia acum.

Donald și Melania Trump au primit vaccinul Covid la Casa Albă în ianuarie

Fostul președinte Donald Trump și fosta primă doamnă Melania Trump au primit vaccinul Covid-19 la Casa Albă în ianuarie, a declarat luni un consilier al acestuia pentru CNN. Nu a fost clar imediat ce vaccin sau câte doze au primit fiecare.

Dezvăluirea vine după ce fostul președinte și-a îndemnat adepții să se vaccineze împotriva virusului. Trump făcea acest lucru  în timpul discursului său din cadrul Conferinței de acțiune politică conservatoare de la Orlando, Florida, duminică.

Această încurajare a marcat o schimbare notabilă, întrucât Trump, în timpul mandatului său, a respins multă vreme gravitatea virusului și a evitat practici precum distanțarea socială și purtarea măștii.

CNN a raportat anterior că un oficial de la Casa Albă a spus la jumătatea lunii decembrie că lui Trump nu i se va administra un vaccin împotriva coronavirusului până când nu va fi recomandat de echipa medicală de la Casa Albă.

Fostul președinte primea cocktailul monoclonal

Oficialul a spus la vremea respectivă că Trump primea în continuare beneficiile cocktailului monoclonal de anticorpi. Cocktailul îi era administrat în timpul recuperării sale de la Covid-19 mai devreme în toamnă, când atât el. Conform consilierului și prima doamnă primea același tratament care a dat rezultate pozitive.

Decizia lui Trump de a primi vaccinul, fără mediatizare publică, contrastează puternic cu succesorul și predecesorii săi. Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au fost vaccinați public în decembrie. Foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntari în decembrie pentru a-și face vaccinurile Covid-19 în fața camerei pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului.

În timpul discursului său CPAC, Trump, care a supravegheat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor împotriva coronavirusului prin intermediul grupului de lucru Operation Warp Speed, a declarat că administrația sa merită o mare parte din credit pentru ritmul actual al vaccinărilor în America și s-a referit în mod repetat la Covid-19 folosind un termen rasist.

În orele imediate după ce Biden a depus jurământul, surse cu cunoștințe directe asupra activității legate de Covid a noii administrații au declarat pentru CNN că unul dintre cele mai mari șocuri pe care echipa Biden a trebuit să le digere în perioada de tranziție a fost ceea ce a văzut ca fiind o completă lipsă a unei strategii de distribuire a vaccinurilor sub conducerea lui Trump, chiar și săptămâni după ce mai multe vaccinuri au fost aprobate pentru utilizare în Statele Unite.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro