Secretul lui Donald Trump s-a aflat acum. Ce a făcut înainte să plece de la Casa Albă, de fapt

Secretul lui Donald Trump s-a aflat acum. Ce a făcut înainte să plece de la Casa Albă, de fapt
Donald și Melania Trump au primit vaccinul Covid la Casa Albă în ianuarie

Donald Trump a plecat învins de la Casa Albă, iar zgomotele lăsate de acesta încă se resimt la nivel național. Înainte de preda ștafeta, fostul președinte și soția acestuia au beneficiat de vaccinul covid, încă din ianuarie. Informațiile despre acest aspect au ieșit la suprafață de-abia acum.

Donald și Melania Trump au primit vaccinul Covid la Casa Albă în ianuarie

Fostul președinte Donald Trump și fosta primă doamnă Melania Trump au primit vaccinul Covid-19 la Casa Albă în ianuarie, a declarat luni un consilier al acestuia pentru CNN. Nu a fost clar imediat ce vaccin sau câte doze au primit fiecare.

Dezvăluirea vine după ce fostul președinte și-a îndemnat adepții să se vaccineze împotriva virusului. Trump făcea acest lucru  în timpul discursului său din cadrul Conferinței de acțiune politică conservatoare de la Orlando, Florida, duminică.

Această încurajare a marcat o schimbare notabilă, întrucât Trump, în timpul mandatului său, a respins multă vreme gravitatea virusului și a evitat practici precum distanțarea socială și purtarea măștii.

CNN a raportat anterior că un oficial de la Casa Albă a spus la jumătatea lunii decembrie că lui Trump nu i se va administra un vaccin împotriva coronavirusului până când nu va fi recomandat de echipa medicală de la Casa Albă.

Fostul președinte primea cocktailul monoclonal

Oficialul a spus la vremea respectivă că Trump primea în continuare beneficiile cocktailului monoclonal de anticorpi. Cocktailul îi era administrat în timpul recuperării sale de la Covid-19 mai devreme în toamnă, când atât el. Conform consilierului și prima doamnă primea același tratament care a dat rezultate pozitive.

Decizia lui Trump de a primi vaccinul, fără mediatizare publică, contrastează puternic cu succesorul și predecesorii săi. Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au fost vaccinați public în decembrie. Foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntari în decembrie pentru a-și face vaccinurile Covid-19 în fața camerei pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului.

În timpul discursului său CPAC, Trump, care a supravegheat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor împotriva coronavirusului prin intermediul grupului de lucru Operation Warp Speed, a declarat că administrația sa merită o mare parte din credit pentru ritmul actual al vaccinărilor în America și s-a referit în mod repetat la Covid-19 folosind un termen rasist.

În orele imediate după ce Biden a depus jurământul, surse cu cunoștințe directe asupra activității legate de Covid a noii administrații au declarat pentru CNN că unul dintre cele mai mari șocuri pe care echipa Biden a trebuit să le digere în perioada de tranziție a fost ceea ce a văzut ca fiind o completă lipsă a unei strategii de distribuire a vaccinurilor sub conducerea lui Trump, chiar și săptămâni după ce mai multe vaccinuri au fost aprobate pentru utilizare în Statele Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI