Secretul italienilor pentru ardeii copți la cuptor. Ingredientul secret care face diferența

de: Ana Chivu
17 11. 2022

Majoritatea oamenilor iubesc mâncarea italienească. Cele mai multe gospodine preferă să gătească preparate din această gastronomie pentru că necesită puține ingrediente. Rețetele sunt foarte simple și pline de arome. Dacă vrei să le faci o surpriză pofticioșilor din familia ta poți să gătești ardei copți. Aceștia sunt ideali ca garnitură pentru pește sau carne, dar și alături de un sos de brânză și pâine prăjită.

Rețetă de ardei copți: italienii îi adoră

Cu siguranță cele mai multe gospodine vor să îi surprindă pe pofticioșii din familie cu rețete speciale. Cu toate astea, ele se gândesc și la timpul pe care îl au la dispoziție care le dă bătăi de cap. O opțiune bună este cartea de bucate italienești. Italienii aleg să ofere gust unor alimente cât mai simplu posibil.

Simplitatea primează de cele mai multe ori în această gastronomie, iar multe garnituri pot fi servite și ca o gustare sau un fel de mâncare mai ușor. Acesta este și cazul ardeilor copți.

Ei pot fi consumați cu un sos din diverse brânzeturi și pâine unsă cu ulei de măsline sau pot fi acompaniați de carne sau pește slab. Sunt doar câțiva pași simpli pentru o rețetă sănătoasă, potrivită și pentru silueta doamnelor. Nu trebuie să uiți însă de anșoa, ingredientul secret folosit de marii bucătari italieni.

  • Ingrediente

ardei 4-6 ardei copți
– sare după gust
– ulei de măsline extravirgin
– pătrunjel sau busuioc, după gust
– anșoa (opțional)
– capere (opțional)

Mod de preparare

Spală ardeii întregi, iar mai apoi usucă și unge toate bucățile cu ulei de măsline. Acest pas este necesar pentru a se înmuia în timpul gătitului. Legumele se pun la cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade Celsius timp de 30-35 de minute. Nu uita să îi întorci la jumătatea timpului de gătire până încep să își schimbe culoarea și să aibă o crustă maronie.

Un pas important este să îi scoți într-o pungă de plastic pentru ca toată coaja să se înmoaie. În felul acesta ei stau la un loc umed. În cazul în care nu ai o pungă sau nu vrei să folosești una, poți utiliza un recipient pe care să îl acoperi cel puțin 10-15 minute.

Aceștia se decojesc cu grijă și se curăță în interior de semințe, iar mai apoi se taie în fâșii și se condimentează după gust. Adaugă toate ingredientele de mai sus și amestecă bine totul. Nu uita de anșoa care le oferă sare, dar și o aromă de vis. Poftă bună!