Secretul celor mai buni ardei copţi. Cu ce trebuie să îi ungi înainte de a-i pune pe plită

Secretul celor mai buni ardei copţi. Cu ce trebuie să îi ungi înainte de a-i pune pe plită
Secretul celor mai buni ardei copti

Atunci când vrei să gătești cei mai buni ardei copți, nu uita că cei mai sănătoși sunt cei preparați în cuptorul de la aragaz. Uită de grătar și plita de la țară. Iată cel mai bun truc pentru a pregăti ardei copți ca la mama acasă. Gospodinele au dezvăluit secretul rețetei lor.

Trucul genial pentru cei mai buni ardei copți

Ardeii copți sunt extrem de gustoși și ușor de preparat, spun gospodinele, cu excepția faptului că se face multă dezordine în bucătărie, atunci când îi pregătești.

Recent, internauții au găsit cel mai viral truc, ce te ajută să prepari ardeii copți fără prea multe bătăi de cap. Secretul este să spălăm ardeii foarte bine de praf, după care îi vom șterge cu șervete de hârtie, să nu mai rămână picături mari de apă pe ei.

Dacă vei respecta aceste trucuri, atunci ardeii se vor coace mult mai repede. Cotoarele și semințele se curăță înainte ca legumele să fie puse la cuptor, truc menit să te ajute să câștigi timp.

Tot ce trebuie să faci este să tai ardeii pe jumătate și să elimini cotoarele cu o lamă foarte subțire, fără să pierzi din pulpa ardeiului.

Mai departe, este recomandat să folosești un șervețel de hârtie îmbibat în ulei cu ajutorul căruia să ungi ușor fiecare ardei. Coaja se va coace mult mai repede și se va desprinde mai ușor, în acest fel. Nu trebuie să folosești decât o cantitate foarte mică de grăsime, doar câteva picături de ulei.

Cum prepari cei mai gustoși ardei copți

Apoi, ardeii se pun întregi sau tăiați pe jumătate în tava de la cuptor, acoperită de hârtie de copt. Legumele se coc la foc mare, timp de o jumătate de oră.

De asemenea, ardeii tăiați pe jumătate se așază având coaja în sus, fără să-i întorci. În schimb, ardeii întregi se întorc de două ori pe o parte și pe alta, așa se vor coace uniform.

Când pulpa ardeilor s-a înmuiat bine și vezi că e coaptă, iar coaja începe să se desprindă pe alocuri, atunci îți dai seama că ardeii copți sunt gata.

Scoate tava din cuptor și acoperă imediat ardeii cu folie de aluminiu, apoi cu mai multe straturi de șervete din bumbac. Aburii vor rămâne în tavă și vor umfla coaja, care se va desprinde ușor de pe pulpa ardeilor. În câteva secunde vei curăța fiecare ardei.