Secretul găluștelor pufoase ca un nor. Ingredientul secret pe care gospodinele îl pun

de: Dumitrache Diana
29 10. 2020

Nu există gospodină adevărată care să nu ştie să gătească supă de găluşte. Deşi îi sperie pe cei care vor să gătească acest preparat, bucătarii îţi spun care este secretul unor găluşte pufoase ca un nor. Au un ingredient la care sigur nu te ateptai.

Ingredientul care fac găluştele să fie pufoase

Găluştele sunt coşmarul gospodinelor. Un singur lucru greşit şi acestea ies prea tari sau, din contră, se desfac în supă. Dacă şi ţie ţi s-a întâmplat să dai rateu cu acest fel de mâncare extrem de iubit de toată lumea, atunci trebuie să afli care este ingredientul secret care le face pufoase ca un nor.

După ce le vei găti după această reţetă, cu siguranţă vei primi felicitări. Ce le face să fie speciale? Uleiul adăugat în compoziţia de găluşte. Iată de ce ai nevoie pentru a le prepara:

  • 3 ouă
  • 1/2 cană griş
  • 1 lingură ulei
  • 1 praf de sare

Cum se prepară cele mai gustoase şi pufoase găluşte

Pune ouăle, uleiul şi puţină sare într-un bol şi bate-le cu ajutorul unui ţel. Treptat, adaugă şi grisul şi lasă 2 minute deoparte. Apoi, cu o linguriţă, formează mici găluşte pe care le pui în supa care fierbe. Este important de precizat că acestea îşi vor tripla dimensiunea, aşa că ai mare grijă să nu exagerezi cu ele.

Odată ce le-ai pus pe toate în supă, adaugă repede o jumătate de cană de apă rece. Astfel, acestea se vor fierbe treptat şi vor deveni pufoase. La final, acoperă vasul şi lasă să fiarbă pentru 15 minute. Simplu, nu-i aşa?!

Reţeta celor mai bune şi pufoase găluşte. Află şi tu secretul gospodinelor adevărate Sursa foto: bucătăraş.ro

Găluştele şi supa de găină

Bineînţeles, găluştele merg de minune în supa de găină. Pentru un gust ca în copilărie, alege o pasăre de ţară, crescută natural.

Ingrediente necesare pentru supă de găină:

  • 1 găina
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcina păstârnac
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1 ceapă albă
  • 2 felii rădăcină de ţelina groase de cca 2 cm
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Găina se taie în bucăţi potrivite şi o punem la fiert într-o oală cu 6 litri de apă rece şi o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă, spupăm cu atenţie suprafaţa. Apoi, adăugăm morcovii tăiaţi rondele, rădăcina de păstarnac şi pătrunjel întregi, feliile de ţelină şi ceapa întreagă.

Când carnea este fiartă, scoatem legumele şi adăugăm găluştele. La final, punem pătrunjel proaspăt tocat şi piper.