Dacă nu poți merge la Paris, poți aduce Parisul la tine în bucătărie. Cum poți face acest lucru? Ei bine, poți alege să prepari cele mai pufoase croassante. Însă, foarte mulți oameni întâmpină dificultăți în a prepara acest fel de mâncare. Dacă ești începător, este posibil ca produsul să nu-ți iasă din prima. Acest preparat îți poate pune răbdarea la încercare.
Foietajul este unul dintre cele mai grele lucuri de realizat. Pentru începători, acesta poate părea un exercițiu de răbdare. Însă, efortul depus va merita din plin, mai ales pentru că acestea sunt delcioase. Pentru preparea acestora ai nevoie de:
Tot ce trebuie să faci este să pui oul, făina, sarea, zahărul, 25 g de unt și drojdia uscată într-un castron mare, după care să le amesteci. Pentru a forma un aluat flexibil, este necesar să adaugi laptele cald treptat. După ce aluatul se formează, este indicat să-l lași la crescut, într-un loc călduros.
După ce aluatul și-a dublat volumul, poți trece le treabă. Ia aluatul și întinde-l până începe să se simtă elastic. După ce aluatul devine elastic, pune-l pentru o oră la frigider. După ce se scurge timpul, pune-l înapoi pe suprafața de lucru dată cu făină și rulează-l cu un sucitor într-o formă dreptunghiulară, de circa 50×20 cm.
Unutul rămas împarte-l în trei părți egale. După ce faci acest lucru, poți pune o bucată 2/3 din aluat, în partea de sus, având grijă să păstrezi o margine de 1 cm pe fiecare latură. Partea de jos care nu este dată cu unt, o poți împături pe interior. Ulterior, împăturește și partea dată cu unt, acoperind restul de aluat.
Următorul pas constă în întoarcerea aluatului la 90 de grade, astfel încât să ai marginile deschise sus și jos, și sigilează-le cu ajutorul sucitorului. Începe să apeși aluatul din loc în loc, la distanțe egale, pentru a crea mici „buzunare” cu aer (astfel, croissantul va ieși pufos și aerat). După ce faci acest lucru, este necesar să lași aluatul la frigider timp de jumătate de oră. În acest fel, untul nu se va topi și nu va deveni lipicios.
După ce trece timpul, poți lua aluatul și îl poți întinde din nou cu ajutorul sucitorului în aceeași formă dreptunghiulară, repetând toți pașii de mai sus de două ori, până termini tot untul. De fiecare dată trebuie să pui aluatul la frigider, ca la început.
După ce te asiguri că ai respectat acești pași, poți rula aluatul într-un dreptunghi mare de 50×30 cm, pe care îl poți tăia în jumătate pe lungime. Fiecare jumătate trebuie divizată în 6 triunghiuri. Ia fiecare triunghi în parte și unge-o cu oul bătut amestecat cu o lingură de lapte, cu ajutorul unei pensule pentru patiserie. Ulterior, ai grijă să rulezi lejer de la bază înspre vârf și pune-l pe tavă. Nu uita să dai croissantul cu oul bătut la suprafață.
Înainte de a le băga la cuptor, este indicat să lași croissantele la crescut în tavă, timp de o oră. După ce acesteau au crescut, le poți băga la cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius și lasă-le 20 de minute să se rumenească. Untul netopit din interior le va face pufoase și le va da acel gust inconfundabil al croissantelor franțuzești.