Secretul din trecutul lui Ianis Hagi. Ce i-a făcut Regele când avea doar 12 ani. Sora lui a rămas blocată

de: Marian Cărăvan
19 03. 2020

Ianis Hagi, fotbalistul care a ajuns în acest an în campionatul Scoției, la Glasgow Rangers, a dezvăluit într-un interviu oferit presei belgiene ce relație are cu tatăl său.O întâmplare petrecută pe când Ianis avea 12 ani a blocat-o efectiv pe sora sa.

Secretul din trecutul lui Ianis Hagi. Ce i-a făcut Regele când avea 12 ani. Sora lui a rămas blocată

Fotbalistul de 21 de ani a povestit ce relație are cu celebrul său tată, Gică Hagi. Ianis se arată mândru de numele pe care îl poartă și nu consideră că acesta îi aduce o presiune suplimentară. Totodată, a dezvăluit ce relație a avut Regele cu cei doi copii ai săi, Ianis și Kira.

„Sunt mândru că port acest nume. Dacă există o presiune pe umerii mei? Nu, nu este. Sfaturile tatălui meu reprezintă aur pentru mine. Vorbim în fiecare zi. 99% din conversații sunt despre fotbal. Sunt despre mine și despre clubul nostru”, a spus Ianis Hagi, citat de nieuwsblad.be.

„La 12 ani, tata ne-a așezat pe mine și pe Ianis la masă, și-a luat carnețelul, căci de când îl știu el notează tot în carnețel, și ne-a întrebat ce meserii ne-am ales. Ianis a răspuns pe loc: fotbalist. Eu, blocată…i-am cerut un răgaz de două săptămâni să mă decid”, a declarat Kira Hagi, pentru corinacaragea.ro.

Ianis Hagi are o relație bună cu tatăl său

Ianis Hagi ar putea rămâne la Glasgow Rangers, chiar dacă îi expiră împrumutul

Ianis Hagi a ajuns la Glasgow Rangers în iarnă, sub formă de împrumut de la formația belgiană Genk. Cum împrumutul său expiră pe 30 iunie și Scottish Premiership este suspendat, Ianis ar mai putea evolua la scoțieni doar cu un contract special. Practic, toți jucătorii ale căror contracte sau împrumuturi expiră pe 30 iunie sunt în această situație.

„Din punct de vedere legal, contractele se încheie pe 30 iunie. Totuși, dacă stagiunea trece de 30 iunie, vom fi nevoiți să facem unele angajamente speciale sau acorduri scurte, de o lună sau de două luni. Nu s-a mai întmplat niciodată acest lucru”, a dezvăluit Damien Comolli, fost director sportiv la Arsenal, Tottenham, Liverpool și Fenerbahçe, într-un interviu pentru BBC Radio 5 Live.

De când a ajuns la Glasgow Rangers, Ianis Hagi a disputat 11 partide în toate competițiile în tricoul formației scoțiene, marcând trei goluri. Fotbalistul român în vârstă de 21 de ani a dat și două pase de gol și a bifat în total 719 minute pe teren. În ultimul meci oficial pe care echipa sa l-a disputat (1-3 pe teren propriu cu Bayer Leverkusen, în Europa League), Ianis Hagi a fost rezervă, fiind introdus în teren de managerul Steven Gerrard abia în minutul 68.