Secretul despre carnea de porc pe care Mihaela Bilic l-a dezvăluit. Puțini știu asta
Mihaela Bilic vine cu detalii pentru români despre carnea de porc. Mulți oameni din țara noastră consumă tipul acesta de carne, deși nu este indicat în exces în regimul alimentar. Cu toate astea, evită să o introducă în mesele copiilor. Toți care preferă să o gătească trebuie să știe exact ce parte să aleagă din animal. Chiar unele gospodine au aflat acum acest secret. Iată adevărul pe care mulți dintre medici nu îl spun!
Mihaela Bilic, sfaturi pentru români: ce secret nu știai despre carnea de porc?
Din ce în ce mai mulți oameni din zilele noastre au început să abordeze un stil alimentar din care sunt excluse produsele de origine animală. În timpul acesta, câțiva care sunt carnivori încă dau la o parte în special carnea de porc.
Mihaela Bilic vine cu precizări în legătură cu acest tip de carne ce nu ar trebui să fie pusă la colț. Celebrul nutriționist susține că cea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici.
Medicul vedetelor a subliniat că grăsimea din porc este mai puțin saturată și mai sănătoasă decât cea de vită și invită mai mulți părinți să o introducă în mesele copiilor.
”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc?
Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită”, a detaliat aceasta.
Specialistul a mai precizat că porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, iar un copil va digera mai bine carnea de porc decât carnea de vită. Este totuși important ca oamenii să aleagă o bucată slabă atunci când vor să prepare o rețetă.
Ce este important de știut?
,,Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.
De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul”, a spus nutriționistul.
Atfel, expertul recomandă consumul de carne de porc în alimentația copiilor în favoarea celei de vită sau chiar pui. Cea din urmă a subliniată și că în cărțile de nutriție ,porcul este lăudat’.