Usturoiul este un ingredient esențial care dă un gust cu adevărat delicios mâncărurilor. Rareori ne lipsește din cămara cu bunătăți. Curățarea lui poate fi, în unele cazuri, un coșmar pentru gospodine. Coreenii au un mod de a-l curăța pe care trebuie să-l încercați.
Iubim să mâncăm usturoi, dar curățarea lui ne dă bătăi de cap de multe ori. Din fericire, există mai multe metode prin care putem face această sarcină ușoară. Coreenii folosesc această metodă și curăță usturoiul în doar câteva secunde.
Tot ce trebuie să faceți este să înțepați fiecare cățel de usturoi cu un cuțit mic, iar mai apoi îl trageți din căpățâna de usturoi. O altă metodă foarte populară este să plasați usturoiul pe un tocător, iar mai apoi să striviți cu lama unui cuțit usturoiul. Astfel, coaja se va separa mult mai repede.
Pentru un alt truc pe care trebuie să-l încercați veți avea nevoie de un bol mare cu capac. Acest truc funcționează cel mai bine pe mai mulți căței de usturoi.
Începem prin a folosi palma mâinii pentru a apăsa pe bulb și a separa cățeii de rădăcină, după care puneți cățeii de usturoi necurățați în bolul cel mare și acoperiți-l cu un capac. Agitați energetic timp de 20-30 de secunde, iar cojile ar trebui să dispară.
Citește și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci usturoi verde, de fapt. Trebuie consumat cât mai des
Această metodă presupune așezarea cățeilor de usturoi pe o farfurie și încălzirea lor în cuptorul cu microunde timp de 30 până la 60 de secunde, apoi curățarea lor.
Este un truc de care nu foarte multă lume a auzit, între trebuie să-l încercați. Implică înmuierea cățeilor de usturoi în apă fierbinte timp de un minut, apoi curățarea lor.
În timp ce curățarea usturoiului poate fi o corvoadă, anumite sfaturi și trucuri îl pot face mult mai ușor. Data viitoare când mai curățați usturoi, încercați aceste trucuri. Cu siguranță vă va face experiența în bucătărie mult mai ușoară și mai plăcută.