Secretul celui mai pufos chec. Cum trebuie să prepari rețeta corect, de fapt VIDEO
Un chec pufos este preparatul ideal pentru orice zi din săptămână. Se prepară ușor și este delicios și pufos. Pentru acestă rețetă îți spunem și secretul pentru ca checul să iasă cel mai pufos ca și textură.
Ingrediente chec
5 ouă
200 grame de făină
200 grame zahăr
1 plic de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
1 praf de sare
100 ml lapte
Mod de preparare chec
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se vor bate împreună cu zahărul. De menționat aici este că e mai bine să folosești zahăr pudră, deoarece se topește imediat. Abușurile se vor bate apoi spumă. Se pune în ele puțină zeamă de lămâie, poate chiar un strop de oțet, un praf de sare pentru a se întări și a deveni spuma perfectă.
Se amestecă apoi gălbenușurile cu uleiul și făina. Făina se adaugă puțin câte puțin, în timp ce amesteci, pentru a nu avea cocoloașe. Numai așa vei avea un chec pufos. Se amestecă și laptele la temperatura camerei.
Se amestecă apoi și albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu o lingură. Iar dacă până acum ai amestecat cu mixerul, nu o mai face când încorporezi albușurile.
Aluatul de chec se împarte în două: în jumătate din compoziție se pune vanilie, iar în cealaltă se pune cacao. Se pune apoi în tavă o parte din compoziție, după care se toarnă și a doua, iar cu o furculiță sau cu un bețișor pentru frigărui se marmorează checul.
De menționat este că checul pufos se poate prepara și numai cacao, se pun 3-4 linguri de cacao, sau numai cu vanilie, adăugându-se 2-3 pliculițe de zahăr vanilat. În acest chec pufos se pot pune și nuci, stafide și alte fructe uscate. El se servește pudrat cu zahăr sau cu nucă de cocos.
Iar acum, la final, secretul checului pufos: înlocuiește ouăle cu două banane și checul va fi absolut delicios.
Beneficiile bananelor
Bananele prezintă un conținut ridicat de triptofan, ce stimulează producția de serotonină, un neurotransmițător ce acționează la nivel cerebral, cunoscut și ca hormonul fericirii pentru efectele de relaxare și de ameliorare a stării de spirit.
În plus, bananele sunt o sursă bogată de vitamina B6, ce reglează glicemia și îmbunătățește dispoziția. Vitamina B6 din banane reduce stresul prin propietăţile calmante şi relaxante pentru sistemul nervos.
De asemenea, bananele sunt bogate în potasiu, dar şi sărace în sodiu, fiind combinaţia perfectă pentru o tensiune arterială sănătoasă.