Rafturile magazinelor nu duc lipsă de o gamă variată, cu diferite arome, însă puțini ar bănui cât de ușor este de făcut în propria bucătărie. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul celui mai gustos iaurt de casă. Vei fi surprins să vezi cât de cremos și gustos va ieși.
Este un produs consumat, zi de zi, de un număr foarte mare de români, o gustare sănătoasă și răcoritoare. Rafturile magazinelor oferă cumpărătorilor o gamă variată care să satisfacă toate preferințele.
Dacă vrei să ai control asupra ingredientelor din compoziția sa, poți face chiar la tine în bucătărie iaurt. Este surprinzător de simplu de preparat, iar rezultatul este delicios.
Ai nevoie doar de un litru de lapte integral, două linguri cu vârf din iaurtul pe care îl preferi – alege unul simplu, fără zahăr adăugat sau alte arome, bogat în fermenți naturali – și un praf de sare.
Într-un vas, se toarnă întreaga cantitate de lapte și se adaugă un praf de sare. Se lasă pe foc mediu. Când lichidul ajunge pe punctul de a fierbe, se micșorează intensitatea focului și se lasă să fiarbă în jur de 15 minute.
Ia apoi oala de pe aragaz și lasă laptele să se răcească, dar nu complet. După câteva minute, se adaugă iaurtul ales și se amestecă cu un tel, până la omogenizare. Se transferă apoi într-un recipient și se lasă la cald, înfășurat într-un prosop sau câteva cârpe, în jur de opt ore.
Te-ar putea interesa și: De ce să pui iaurt pe plantele de apartament. Detaliul care schimbă complet florile
Există câteva trucuri ce te vor ajuta să obții un iaurt de casă nu doar gustos, dar și cremos. Dacă îți dorești o consistență mai groasă, asemănătoare celui grecesc, adaugă în compoziție și patru sau cinci linguri de lapte praf.
O altă modalitate de a obține același rezultat este ca, după ce iaurtul s-a legat, să pui mai multe straturi de tifon folosit în general la brânză deasupra unui recipient și să torni iaurtul. Leagă apoi tifonul și lasă-l la scurs în jur de două, poate chiar trei ore, în mod ideal, în frigider.
Te-ar putea interesa și: Din ce este făcut iaurtul din comerţ. Ingredientul care trebuie să te pună pe gânduri