Secretul celui mai gustos cheesecake. Se va coace uniform și nu va avea deloc crăpături

de: Sabina Anastasia
19 04. 2024

Dacă te-ai întrebat vreodată cum faci cel mai bun cheesecake, acest articol este pentru tine. Rezultatul va fi un desert bogat, cremos, pe care îl poți personaliza cu toppingul preferat. Textura lui va fi perfectă, iar așa-zisul blat nu se va sparge, nu va prezenta crăpături și se va coace uniform.

Secretul celui mai savuros cheesecake

Când pregătești cheesecake cu brânză, începe cu o crustă simplă de biscuiți, presată într-o tavă cu forma dorită, învelită în folie de aluminiu. Ingredientele din care se compune umplutura se mixează împreună, însă nu trebuie să fie prea amestecate, ca într-un ghiveci.

Pentru a preveni dezumflarea și spargerea sau crăparea cheesecake-ului pe măsură ce se răcește, umplutura cu brânză trebuie mixată până la omogenizarea ingredientelor. Acesta nu este însă, singurul secret pentru un desert neted și savuros pentru toți serviți la masă.

De ce trebuie preparat în baie de aburi

Cheesecake-ul trebuie preparat într-o baie de aburi. Această tehnică ajută la gătirea umpluturii într-un mod blând, în comparație cu metoda introducerii cheesecake-ului în cuptor.Pasul în cauză este absolut necesar, dacă vrei să obții o textură perfect netedă și cremoasă a desertului.

Dacă vei prepara cheesecake-ul în baie de aburi, nu în cuptor, crusta va rămâne întreagă și își va menține forma inițială. În caz contrar, poate să se ardă prea mult, fără a fi coaptă suficient și să se spargă la tăiere sau să prezinte crăpături inestetice, mai ales dacă servești desertul oaspeților.

Folosește ingrediente la temperatura camerei

În general, este ușor să stăpânești arta preparării cheesecake-ului, urmând câteva sfaturi elementare. Este un desert grozav, ușor de preparat, care poate fi umplut cu toppingurile preferate. Umplutura poate fi de cireșe, căpșuni, brânză, frișcă, ciocolată, caramel, citrice și altele.

Când prepari umplutura, folosește întotdeauna ingrediente la temperatura camerei, astfel încât umplutura să poată fi mixată cu ușurință, fără a fi bătută prea mult timp.

Cum mai poți preveni spargerea crustei

Pentru a preveni crăpăturile cheesecake-ului, este recomandat să nu deschizi ușa cuptorului în timpul procesului de coacere. Nu tăia desertul decât după ce s-a răcit complet la temperatura camerei. Lasă-l câteva minute și la frigider, înainte de a-l secționa.

Cheesecake-ul poate fi pregătit în avans, învelit în folie de plastic și folie de aluminiu și congelat până la 3 luni. Îl poți decongela complet înainte de servire, fără a-l păstra din nou la temperaturi scăzute. Dacă nu congelezi desertul, îl poți păstra într-un recipient ermetic până la 3 zile, la frigider.