Multe gospodine se pregătesc pentru ultima masă festivă de anul acesta. Majoritatea doamnelor își doresc perfecțiunea atunci când vine vorba despre primirea oaspeților. Unele dintre ele adoră să îi servească pe invitați cu un pahar de șampanie și fursecuri. Cu toate astea, nu toate știu să prepare un aluat fraged și aromat. Experții au venit cu câteva trucuri pentru bucătăresele care nu au foarte multă experiență.
Gospodinele sunt și acum pe gânduri pentru meniul de Revelion. Crăciunul a trecut cu bine, iar acum masa festivă dintre ani aduce noi emoții bucătăreselor. Multe dintre doamne adoră să pună pe masă la început pentru invitații lor un platou cu fursecuri și cozonac.
Din păcate, nu toate știu cum să prepare un aluat potrivit pentru biscuiții de casă care pot fi consumați cu lapte sau un pahar de șampanie. Cel mai important este să ai o textură pufoasă încă de la început. Aluatul acesta poate fi folosit fără grijă și pentru alte deserturi.
440 g de făina
140 g de zahăr pudră
1 praf de sare
360 g de unt moale
200 g de nuci măcinate
1 lingură de extract de vanilie
opțional: coajă rasă de la o lămâie sau o portocală, esență de rom
opțional 1 ou
Adaugă ingredientele uscate în bol cu cele umede și pune peste un vârf de lingură de sare. După ce zahărul pudră este complet dizolvat, pune miezul de nucă și jumătate din cantitatea de făină. Lasă din nou totul la amestecat și adaugă restul de făină. Răstoarnă aluatul și frământă bucata obținută cu palmele prin mișcări repetate.
Un secret este să stai mereu cu ochii pe ceas pentru că ai în compoziție multe bucăți de unt care se topesc extrem de rapid. Tocmai acest gen de grăsime rămas în particule mari în aluat va face fursecurile să aibă o aromă impresionantă și o textură mult dorită.
Experții îți sugerează să nu uiți să lași totul la rece peste noapte înainte de a forma bilele pentru fursecuri. Acestea pot fi decorate cu ciocolată topită, fructe uscate, fructe proaspete, creme de ciocolată și vanilie în interior sau cocos ori ornamente din comerț speciale pentru brioșe.
Indiferent de cum ai alege să le gătești, trebuie neapărat să le aranjezi frumos pe un platou pentru oaspeții tăi după ce acestea se răcesc în totalitate. Cu siguranță toată lumea o să fie mulțumită!