Secretul celui mai bun vin fiert pe care să-l faci la tine acasă. E mai simplu decât ai fi crezut
Experții oenologi au dezvăluit care este secretul celui mai bun vin fiert pe care să-l faci la tine acasă. Foarte mulți dintre români au rețeta proprie de vin fiert, însă o pot încerca și pe aceasta, pentru că totul este mai simplu decât s-ar crede. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?
Experții oneologi au anunțat cum se face un vin fiert, de fapt. Care sunt ingredientele care nu trebuie să lipsească din compoziție
Cei mai mulți dintre români cred că vinul fiert trebuie dat doar un pic în clocot, adăugat zahărul și un pic de scorțișoară, însă experții oneologi spun că nu este chiar așa.
Pentru un vin fiert ca la carte trebuie să se respecte câteva aspecte bine cunoscute printre specialiști. Cum se face un vin fiert de calitate, vedeți în rândurile următoare.
Reteță vine fiert
-100 g zahăr
-750 ml vin roșu
-1/2 linguriță cardamom măcinat/10 semințe cardamom
-1/2 linguriță scorțișoară
-10 cuișoare
-5-6 steluțe anason
-1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir
-2 portocale
-1 lămâie
-2 linguri lichior de portocale.
Cum se face cel mai bun vine fiert la tine acasă
Mai întâi se spală citricele bine, după care se taie sferturi sau felii fiecare. Apoi, se pun toate ingredientele, în afară de lichior, într-o oală, alături de vin și se lasă la foc molcom.
După ce vinul a început să fiarbă, se dă focul cât mai mic și se lasă să clocotească ușor timp de 20 de minute. Abia spre finalul timpului de fierbere se adaugă și lichiorul aromat.
Vinul trebuie strecurat și se servește cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar.
Beneficiile vinului. Previne îmbătrânirea
Vinul, chiar și cel fiert, conform ultimelor studii conține resveratrol, care este un compus polifenolic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului.
Vinul protejează inima
De asemenea, un studiu publicat în revista Molecules arată că atunci când consumi vin în cantități moderate, acesta este o bună sursă de antioxidanți. Aceștia vor ajuta la reducerea stresului cardiovascular.
Vinul stimulează memoria
În plus, conținutul de resveratrol pe care îl conține este benefic și pentru memorie. Studiile realizate de Centrul Medical al Universității Georgetown relevă că resveratrolul protejează împotriva bolii Alzheimer.
Vinul fiert protejează împotriva frigului
Nu în ultimul rând, un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie arată că riscul de a răci a fost redus cu circa 40% atunci când subiecții au băut vin timp de un an. Vinul fiert trebuie consumat cu moderație, pentru că în caz de exces acesta poate slăbi sistemul imunitar.