Ce iese la alcooltest dacă bei vin fiert. Experimentul viral al unui poliţist din România

Ce iese la alcooltest dacă bei vin fiert. Experimentul viral al unui poliţist din România
Ce iese la alcooltest dacă bei vin fiert. Experimentul viral al unui poliţist din România

Indiferent în ce colț de lume te-ai afla, consumul de alcool este pericolul numărul unu la volan. Legislația existentă amendează grav genul acesta de comportament, iar cazurile, din păcate, s-au înmulțit, inclusiv în România. Dar, pentru a arăta care sunt efectele, s-a făcut un test, în urma căruia s-a dovedit ce iese la alcooltest dacă bei vin fiert. Experimentul unui poliţist din România a devenit viral pe rețelele de socializare.

Alcoolul, pericolul numărul unu la volan

Conform unor date statistice recente, în Europa, accidentele rutiere reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate. Mai ales în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani. O cauză a acestor evenimente este conducerea sub influența alcoolului. Cu alte cuvinte, alcool, pericolul numărul unu la volan, este un factor de risc major în majoritatea accidentelor.

În ultimii ani, studiile au arătat că mai mult de o treime dintre intervievați au consumat alcool. Aceștia au recunoscut, de fapt, că au condus în stare de ebrietate. Cei mai mulți dintre ei nu au fost depistați.

În general, rata arestărilor pentru conducere sub influența alcoolului este foarte scăzută. În ceste cazuri, chiar și acei șoferi care au fost arestați au fost, în mare parte, „la prima abatere”. Unele studii arată că mulți tineri nu au informații sau cunoștințe despre legislația care reglementează consumul de alcool pentru șoferi, precum și despre efectele acestui drog asupra consumatorului.

Dar, iată că a apărut un experiment unui poliţist din România care a devenit viral pe rețelele de socializare.

Vezi și: Codul Rutier 2020. Atenție, șoferi. Cât alcool poți consuma înainte să te urci la volan

S-a aflat ce iese la alcooltest dacă bei vin fiert

În această perioadă din an, mai ales în apropierea Crăciunului, peste tot în țară sunt Târguri de Crăciun. Și cum obiceiul este ca la aceste târguri să se vândă și să se bea vin fiert, tentația este mare, mai ales pentru cei care sunt și șoferi. De altfel, ce poate fi mai frumos ca într-o zi friguroasă de Crăciun, decât un pahar de vin fiert.

Polițistul care a făcut acest experiment a tras, de fapt, un semnal de alarmă șoferilor. Majoritatea sunt tentați să uite că sunt cu mașina și decid să consume un pahar de vin fiert. Concret, după ce a băut un pahar de vin fiert, polițistul a trecut la testare, iar rezultatul nu a fost unul îmbucurător.

Tavi Perțea, agent de poliție, a făcut testul folosind aparatura din dotarea Poliției Rutiere, alcooltestul, și astfel a aflat care este alcoolemia imediat după ce a terminat de băut paharul cu vin fiert. La primul test făcut, imediat după terminarea băuturii, pe alcooltest a ieșit o alcoolemie de 0,54 ml, acesta fiind conținutul de alcool în sânge.

Ulterior, polițistul s-a verificat după alte 15 minute. La final concluza a fost că mai era 0.05 ml de alcool în sânge. Cu alte cuvinte, dacă bei un pahar de vin fiert, ar trebui să te urci la volan după 120 de minute, adică 2 ore. Așa că, dacă vă gândiți să beți un pahar de vin fiert, ar fi cazul să mai pierdeți două ore prin Târgul de Crăciun, înainte de a vă urca la volan.

Urmăriți Playtech.ro și pe