Secretul celui mai bun sos de usturoi. Detaliul de care trebuie să ții cont când îl prepari acasă

Secretul celui mai bun sos de usturoi. Detaliul de care trebuie să ții cont când îl prepari acasă
Ce rețetă de sos de usturoi trebuie neapărat să încerci

Sosul de usturoi poate să fie servit alături de multe bucate. El poate să însoțească friptura sau să fie adăugat într-un hamburger. Posibilitățile sunt nelimitate! Cu toate acestea, există o rețetă extraordinară de care trebuie să te folosești dacă îți dorești să te bucuri de un preparat plin de savoare.

Cum faci cel mai gustos sos de usturoi

Acest sos este extrem de popular, mai ales pentru că rețeta este ușoară. El poate să fie folosit pentru chips-uri sau să însoțească alimente mult mai grele. Durează doar câteva minute pentru a fi pregătit, așa că este nevoie de un minim de efort pentru a obține un sos cu adevărat delicios.

Poate de multe ori îți dorește să le servești celor dragi un sos plin de savoare, însă nu totul iese așa cum trebuie. Află că este ușor să faci acest preparat dacă respecți câteva reguli. Cei dragi nu o să se mai sature de o rețetă simplă. O să ai nevoie doar de câteva ingrediente care se află la îndemâna oricui.

Este necesar să folosești 4 căței de usturoi, 1 cană de ulei de măsline, 1 lingură de suc de lămâie, 1 ou, sare și piper. Opțional, poți să adaugi pătrunjel sau coriandru. Sosul tău de usturoi o să fie mult mai aromat, așa că mulți o să îți ceară să îl faci la orice fel de mâncare, mai ales pentru că este versatil.

Trucuri geniale. Rețeta explicată pas cu pas

Totul ține de gust, de multe ori. În timp ce unele persoane preferă să adauge pătrunjel proaspăt sau coriandru, altele vor să simtă aroma ardeiului iute. Gândește-te la preferințele pe care le au cei dragi. Niciodată nu poți să dai greș dacă te folosești de creativitate în bucătărie!

Poți să începi prin a curăța usturoiul. Acesta trebuie să fie zdrobit cu ajutorul unui robot de bucătărie sau folosind un blender. Adaugă lingura de suc de lămâie la acest pas. Ulterior, după ce ingredientele sunt combinate, poți să pui oul, sarea și piperul în amestec. Este extrem de ușor să pregătești acest sos.

Secretele sosului de usturoi. Cât trebuie să stea la frigider

În continuare, adaugă puțin câte puțin din cana de ulei, potrivit stiridiaspora.ro. Este necesar ca sosul de usturoi să nu se taie, așa că poți să rogi pe cineva să te ajute pentru a turna lichidul cât se poate de încet. Continuă să amesteci până când sosul de usturoi ajunge la punctul dorit.

În acest moment poți să adaugi coriandru sau pătrunjel. Sosul de usturoi trebuie să stea la frigider pentru 30 de minute înainte să fie savurat, altfel nu o să aibă gustul la care visează toată lumea.