Secretul celui mai bun pilaf. În ce se fierbe orezul, de fapt
Când vorbim despre pilaful de orez, ne gândim la un singur lucru: cum să gătim acest fel de mâncare în așa fel încât boabele de orez să aibă o textură pufoasă, dar în același timp fermă. Din fericire, cu puțină atenție și tactică, putem să atingem acest țel. Totul are legătură cu lichidul în care este fiert orezul. Procesul de gătire al acestuia îi oferă orezului o textură distinctivă. Află în rândurile de mai jos în ce se fierbe orezul pentru pilaf, pentru a avea un gust delicios.
În ce se fierbe orezul pentru pilaf, de fapt
Secretul pilafului perfect. Procedura de bază pentru gătirea pilafului este destul de simplă. Mai întâi, se pregătesc legumele, se prăjesc, apoi se adaugă orezul care trebuie fiert în lichid. Ei bine, am descoperit că acesta nu poate fi fiert chiar în orice tip de lichid. Desigur, multe gospodine fierb orezul în apă. Poate să iasă, cu siguranță, un pilaf foarte bun chiar și fiert în astfel de condiții.
Nimic nu întrece însă, pilaful gătit cu orez fiert în supă de pui. Acest lucru este esențial pentru a conferi orezului o textură pufoasă, dar totuși fermă. Mai mult decât atât, aroma sa este extrem de gustoasă și mai bine pusă în evidență decât dacă orezul este fiert în apă simplă sau condimentată.
Boabele de orez absorb încet, dar sigur lichidul în care sunt fierte. Ele își vor păstra, în general, forma, însă îșo vor modifica gustul, respectiv aroma. Încearcă următoarea dată când gătești pilaf să fierbi orezul în supă de pui. Pilaful va fi infuzat, practic, cu o aromă intensă, delicioasă, garantează Fine Cooking.
Cea mai bună rețetă de pilaf, explicată pas cu pas
Ingrediente:
- 1 pui;
- măruntaiele de pui (fără ficat);
- 1 ceapă mare și tare;
- 1-2 ardei;
- 1 păhărel de untdelemn;
- sare;
- piper;
- boia;
- 1 morcov mărișor;
- 1 ceașcă mare cu orez;
- 2 roșii foarte tari, dar coapte;
- supă de pui.
Citește și: Secretele pilafului de orez cu pui delicios. Cum să îți iasă ca la mama acasă
Mod de preparare:
- Se spală și se toacă ceapa mărunt.
- Se spală și se taie morcovul (poate fi dat și pe răzătoare, în funcție de preferință).
- Se spală și se toacă ardeii și roșiile cubulețe mici.
- Se spală și se taie carnea, în porții mici.
- Se pune într-o tigaie uleiul la încins, unde se călește ceapa.
- Se adaugă carnea peste ceapa aproape călită și se lasă pe foc, la flacără mică, până se rumenește puțin.
- Se spală orezul în două, trei ape și se adaugă peste carne și ceapă, până ia gust de prăjeală.
- Se adaugă supă de pui cât să acopere compoziția.
- Se adaugă ardeii, morcovii, roșiile, sarea, piperul și boia și se dă compoziția la cuptor, la flacără mică.