Secretul celui mai bun aluat de pizza. Preparatul va ieși exact ca în Italia

Secretul celui mai bun aluat de pizza. Preparatul va ieși exact ca în Italia
Rețetă specială pentru blat de pizza.

Oameni din întreaga lume iubesc pizza. Mulți dintre ei adoră să o comande la restaurante, dar gospodinele pricepute doresc să o facă acasă de la zero pentru familie și prieteni. Nu este deloc greu să faci o pizza deosebită exact ca în Italia. Trebuie să acorzi atenție unor detalii legate de proporții și cantități. Este nevoie să ai răbdare să lași blatul la crescut pentru cel puțin o oră pentru ca el să fie pufos și plin de aer. Iată cum trebuie să procedezi!

Rețetă pentru blat de pizza: cum să îl faci perfect?

Pizza este iubită de toată lumea. Mulți o comandă la restaurante la o ieșire în oraș sau o pregătesc acasă. Multe dintre gospodine au încercat de-a lungul timpului rețete diverse pentru blat de pizza. Românii au un fel aparte de a face acest preparat.

Mai exact, există zone ale țării unde blatul este foarte gros, iar deasupra se regăsesc ingrediente diverse precum: cârnați, brânză sărată, ouă sau cartofi. Italienii o consumă pe cât se poate de simplă cu: sos de roșii, brânză și busuioc proaspăt. Pizza cucerește prin versatilitatea sa și oferă sute de rețete speciale.

Gustul special al acestui fel de mâncare depinde de aluat. Baza se prepară de cele mai multe ori din făină de grâu. Specialiștii frământă aluatul foarte repede, dar îl lasă multe ore la dospit înainte. Un truc util este să folosești doar mâinile, nu și sucitorul cu care ești obișnuit.

Aluatul nu trebuie să fie ud

Trebuie să faci foaia de aluat subțire de 3-4 mm în centru si 1-2 cm în lateral. De asemenea, pentru ca aluatul să nu fie ud el trebuie să fie uns cu ulei de măsline extravirgin. Nu este recomandat să lași cocă în frigider pentru mai mult timp pentru că își pierde din aromă și prospețime.

Textura se poate rupe după decongelare. Experții sugerează să pui mai multă drojdie decât scrie pe rețetă. După ce îl lași să crească pentru cel puțin două ore, întinde foaia cu mâinile unse cu ulei și lasă totul în tava aleasă pentru încă 20 de minute, ulterior pune ingredientele dorite și bagă aluatul la cuptor.

Este recomandat să faci chiar tu un sos de roșii în casă condimentat pe placul familiei tale. Poți pune deasupra blatului salam de calitate, roșii, brânză, cașcaval, oregano, ardei iute, ciuperci sau măsline. Unii oameni o consumă cu porumb sau ananas, dar alții adoră să o prepare cu de toate. Poftă bună!