Ce trebuie să știi, dacă vrei să poți consuma pizza și după câteva ore de la momentul în care ai comandat-o. Cum reîncălzeşti pizza ca să nu se întărească. Totul are legătură cu modul în care este încălzită. De exemplu, dacă folosești cuptorul cu microunde, pizza devine moale în momentul în care este încălzită. În schimb, dacă o pui în cuptor încins, aceasta se usucă.
Pentru a te bucura de o felie moale de pizza, chiar și după câteva ore de la momentul în care ai comandat-o, nu trebuie să faci altceva decât să urmezi câțiva pași simpli. Cum te poți bucura de o crustă fragedă a feliei de pizza, menținând toppingul gustos? Cel mai recomandat este să reîncălzești pizza la cuptorul cu microunde.
Dacă nu ai cuptor cu microunde, poți reîncălzi feliile de pizza la cuptorul normal, însă nu încins. Așază feliile de pizza rece pe o foaie de copt, după care acoperă-le bine cu o folie de aluminiu. Așază foaia pe o tavă pe care să o situezi pe cel mai de jos raft al cuptorului rece.
Atenție, nu preîncălzi cuptorul! Setează temperatura cuptorului la 250 de grade și lasă pizza să se încălzească până brânza sau toppingul se topește. Felia de pizza va ieși de la cuptor perfectă.
Crusta de pizza nu se întărește prin pierderea de umiditate, ci pentru că amidonul suferă un proces numit retrogradare. Ce înseamnă acest lucru? Moleculele de amidon se cristalizează și absorb umezeala, făcând crusta de pizza să pară rigidă și uscată. Atât timp cât felia de pizza este bine împachetată însă, procesul de uscare poate fi inversat, înmuind crusta.
Cel mai indicat este ca felia de pizza uscată să fie reînmuiată la cuptor. Iar asta dintr-un motiv foarte simplu – sigilarea tăvii în care se află feliile de pizza ajută la împiedicarea uscării lor, pe măsură ce se reîncălzesc.
Poziția tăvii cu felii de pizza în cuptor este, de asemenea, importantă. Probabil v-ați întrebat care este motivul pentru care tava cu felii de pizza trebuie așezată în partea cea mai de jos a cuptorului. Ei bine, dacă feliile de pizza sunt plasate în locul cu pricina, asta înseamnă că ele sunt încălzite de jos în sus. Astfel, partea inferioasă a crustei se prăjește fără ca garnitura sau toppingul să fie afectat.