Secretul celor mai pufoase clătite de post. Așa vor ieși foarte fragede
Playtech Știri îți prezintă secretul celor mai pufoase clătite de post. Dacă ești în căutarea unei rețete după care să prepari desertul fără lapte, ouă sau alte produse de origine animală, ai ajuns la locul potrivit. Rezultatul va fi, fără îndoială, pe placul tuturor. Le poți consuma cu gem, nuci, migdale sau alte produse aromate.
Secretul celor mai pufoase clătite de post
Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum mai este denumit, este cel mai lung și cel mai dur dintre toate cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe. Gospodinele care respectă această sărbătoare au grijă să prepare mâncăruri și deserturi fără alimente de origine animală în această perioadă a anului.
Dacă și tu ești în căutarea unei rețete de clătite gustoase care să poată fi servite în Postul Paștelui, ai ajuns la locul potrivit. Nu numai că vor ieși aromate, ci și foarte fragede. Cu condiția să folosești un ingredient din bucătărie. Este vorba despre apa minerală. Adaugă puțină apă minerală în compoziție, iar rezultatul te va surprinde negreșit.
Apa minerală este carbogazoasă, astfel încât aerisește, practic, compoziția pentru clătite. Bulele apei vor „ușura” aluatul, iar clătitele vor fi mai fragede decât de obicei. Nu durează deloc mult să le prepari. Amestecul va fi gata în doar câteva minute și toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Playtech Știri îți prezintă, în rândurile de mai jos, o rețetă simplă de clătite care pot fi consumate în perioada Postului Mare. Nu uita să adaugi apă minerală în compoziție, pentru a obține clătite pufoase.
Rețetă simplă de clătite pentru post
Ingrediente:
- 200 grame făină;
- 3 linguri zahăr (brun, de preferat);
- 1 linguriță praf de copt;
- 1 lingură ulei;
- 2 fiole esență de vanilie;
- 375 ml lapte de soia (nu e obligatoriu);
- puțină apă minerală.
Mod de preparare:
- Se adaugă făina într-un vas încăpător de bucătărie.
- Se adaugă peste făină laptele de soia, dacă alegi să îl folosești și se amestecă ingredientele cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, la rotație redusă.
- Se adaugă treptat zahărul, praful de copt, uleiul și esența de vanilie și se mixează, din nou, amestecul până la obținerea unei compoziții omogenizate.
- Se pune puțin ulei în tigaia în care urmează să se prepare clătitele și se lasă la încins.
- Se adaugă apă minerală în compoziția pentru clătite și se încorporează în amestec cu mișcări largi.
- Se pune compoziție de clătite în tigaia încinsă și se prăjește pe fiecare parte, timp de 1-2 minute.
Clătitele de post, preparate după rețeta expusă în rândurile de mai sus, sunt la fel de gustoase și aromate precum cele gătite după rețeta clasică, cu lapte și ouă. Fiecare clătită poate fi consumată cu zahăr presărat deasupra, gem, dulceață, nuci, migdale sau alte ingrediente sau preparate, în funcție de preferințe.