Secretul celor mai pufoase chifteluțe de dovlecei. Ți se topesc în gură

de: Ana Chivu
22 07. 2022

Mulți oameni adoră să introducă în dieta lor zilnică în timpul verii mai multe legume și fructe și să renunțe la carnea care își face mai des loc în meniu în sezonul rece. Chifteluțele din dovlecei sau din cartofi sunt clar în gândul gospodinelor atunci când se gândesc la un prânz pe placul tuturor. Cum poți să faci acest preparat perfect? Cu siguranță toți pofticioșii vor mai cere o porție! Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum trebuie să le pregătești!

Rețetă pentru chifteluțe de dovlecei: cum să le faci?

Majoritatea oamenilor caută preparate mai puțin calorice sau care să pice greu la stomac în timpul verii. Canicula îi împinge pe câțiva să abordeze rețete fără carne sau să o introducă mai rar în meniul dintr-o săptămână. Cu siguranță gospodinele mereu găsesc o cale pentru toți pofticioșii din casă, iar un prânz delicios pe care și tu l-ai încercat de multe ori conține dovlecei.

Chifteluțele de legume au un gust fantastic în această perioadă. Nu trebuie să stai mult în bucătărie să le pregătești și nici nu ai nevoie de multe ingrediente, așa că nu este necesar să cheltui bani prea mulți la cumpărături. Un lucru pe care nu trebuie să îl uiți este pâinea. Unele bucătărese pun în locul ei o lingură de brânză.

  • Ingrediente

1/2 kg dovlecei
100 g brânză telemea de vacă
2 ouă
o legatură mărar
5 linguri făină
ulei și piper
două felii pâine (opțional)

Mod de preparare

Curăță dovleceii de coajă și dă fiecare legumă pe răzătoare. Lasă la scurs totul preț de cel puțin 10 minute într-un prosop curat și mai apoi amestecă dovleceii cu brânza telemea și/sau miezul de pâine. Nu uita să pui pâinea în lapte sau apă înainte. După ce s-au scurs legumele, adaugă ouăle, mărarul tocat mărunt și amestecă întreaga compoziție bine.

Dacă întreaga compoziție este foarte moale, pune câteva linguri de făină sau pesmet. Poți să faci chiftelele la cuptor sau în baie de ulei. Dacă vrei o variantă sănătoasă, este recomandat să le pui la cuptor pe o foaie specială. Lasă loc între ele ca să nu se lipească!

Dacă ai decis să le prăjești, scoate fiecare bucată pe un șervețel de bucătărie pentru a lua surplusul de ulei. Pentru o aromă mai bună, amestecă dovleceii cu cartofi dați pe răzătoare. Poți să le servești cu un sos de roșii făcut în casă sau cu ketchup. Se consumă cu pâine sau simple!