Sunt vedeta mesei de Crăciun, un preparat tradițional savurat de românii din toate colțurile țării. Dacă vrei să îți răsfeți familia și musafirii cu un adevărat deliciu pentru papilele gustative, trebuie să înveți trucul lui Sorin Bontea. Acesta este secretul celor mai bune sarmale.
Sarmalele sunt, fără doar și poate, preparatul vedetă al sărbătorilor de iarnă. Înainte de Crăciun, gospodinele din toate colțurile țării încep pregătirile. Se fac listele de cumpărături, se strâng ingredientele, astfel încât, până în seara de Ajun, totul să fie gata.
Dacă vrei să transformi acest preparat tradițional într-un adevărat deliciu pentru papilele gustative, un răsfăț pentru familie și musafiri, nu trebuie decât să ții cont de câteva sfaturi.
Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, și-a dezvăluit secretul celor mai gustoase sarmale.
Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Secretul ca să faci cele mai bune sarmale. Ingredientul cu care nu vei mai da greș niciodată
Alege cele mai mari frunze de varză pentru sarmale, curăță și îndepărtează cotorul.
Se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp.
Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.
Frunzele rămase se toacă și se așează pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.
Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Verifică din când în când și completează apa de câte ori este nevoie. Învârte vasul de mai multe ori, astfel încât să nu se lipească sarmalele de pereții acestuia.
Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierb sarmalele. Greşeala care le înmoaie, de asta se rup când le iei din oală