Secretul celor mai fragede cotlete de porc. Trucul genial care durează doar 60 de secunde
Toată lumea știe rețetele simple de preparare a cotletelor de porc, făcute în ulei, crocante. Dar, poate la fel de puțină lume știe, cotletele de porc pot fi la fel de delicioase făcute cu câteva ingrediente la care nu te-ai aștepta. Rețeta este extrem de simplă, iar rezultatul poate fi unul excepțional. Ce vă putem spune este că nu durează mult, cel mult un minut, prepararea ingredientului minune.
Cotlete de porc delicioase, făcute în lapte
Cotlete de porc în saramură de lapte sau marinate cu lapte , sunt o rețetă super ușoară, ieftină și gustoasă, potrivită pentru orice anotimp. Rețeta pe care o propunem este une extrem de veche, regisăită mai ales la popoarele nomade din Orientul Mijlociu și India.
Nu numai că poți marina cu succes carnea de porc în lapte, dar se pare că produsele lactate sunt de fapt superioare în capacitatea lor de a frăgezi carnea decât multe alte ingrediente tradiționale de marinare. Dacă ideea pare ciudată, gândiți-vă că este la un pas distanță de marinarea puiului în lapte bătut înainte de prăjire. Ingredientele sunt ușor diferite, dar principiul este același.
Efectele marinării în lapte
Marinarea cotletelor de porc sau a altor tipuri de carne în lapte este mai eficientă în ceea ce privește frăgezirea cărnii decât alte tipuri de marinade. Mecanismul ar putea implica enzimele din lapte care acționează asupra proteinelor din carne pentru a le descompune și a înmuia astfel fibrele musculare.
Cotletele de porc pot fi marinate într-o marinată pe bază de lapte timp de câteva ore sau chiar peste noapte. Se recomandă o perioadă minimă de una-două ore. Folosiți suficient lapte pentru a acoperi complet cotletele de porc în orice recipient în care le puneți, dar nu trebuie să înoate în el. Puneți carnea la frigider în timp ce este marinată și aruncați marinata după ce scoateți cotletele de porc. Pentru a avea un gust excelent, cotletele vor sta la marinat în lapte, cel puțin 2 ore și de preferință peste noapte, deci până la 24 de ore.
Citește și: Secretul fripturii de porc la cuptor. Așa iese genială, atenție la acest detaliu vechi de zeci de ani
Alte ingrediente pentru marinată
Ierburile, fie proaspete sau uscate, adaugă aromă la marinada de lapte. Rozmarinul, salvia, cimbrul sau cimbrișorul sunt toate alegeri bune. Pentru o aromă cât mai deplină, adăugați și puțină sare. Puteți încerca, de asemenea, să adăugați usturoi zdrobit sau tocat în marinada de lapte. Condimentele aromatice, cum ar fi paprika, sau alți ardei iuți uscați, chimenul și boabele de piper zdrobite sau măcinate funcționează, de asemenea, bine.
Alternative la lapte
Puteți folosi și alte produse lactate în afară de lapte pentru a marina cotletele de porc. Marinarea puiului în iaurt este o tehnică de gătit tradițională din Orientul Mijlociu și India. Deși aceste bucătării nu gătesc de obicei carne de porc, puteți împrumuta tehnica lor pentru a o folosi la cotletele de porc.
Marinările tradiționale cu lapte bătut pot fi folosite atât pentru carnea de porc, cât și pentru cea de pui. Sau preparați o marinată tradițională de zacuscă cu lapte bătut cu oricare dintre ierburile și condimentele care se potrivesc bine cu carnea de porc.
Rețeta de cotlete de porc marinate în lapte
Pentru a putea face aceste cotlete de porc delicioase veți avea nevoie de anumite îngrediente, necesare rețetei propuse, după cum urmează:
- 4 cotlete slabe de porc, fără os
- 60 ml lapte
- 60 g parmezan ras
- 60 g pesmet
- un sfert de linguriţă praf de usturoi
- sare
- piper
- 7-8 linguri ulei
Modul de preparare este unul simplu, și anume pregătim laptele în primă fază, la care adăugăm condimentele, piperul, praful de usturoi, parmezanul și pesmetul. Ulterior punem cotletele de porc în conțnnut și lăsăm peste noapte la marinat. Ulterior, le dăm prin pesment și le punem la prăjit. Rezultatul va fi unul delicios și apetinsat pentru toată faimilia.
Poftă bună!