Cum poți să marinezi cel mai bine cotletele de porc? În modul acesta carnea va fi mult mai fragedă. De ce ingrediente ai nevoie și care este trucul secret pe care cu siguranță îl vei repeta la fiecare cină?
Carnea este unul din elementele din fafurie care decide cât de bun e întregul preparat tocmai pentru că este vedeta. Mulți evită cotletul de porc pentru că îl consideră o carne seacă, uscată și fadă. Acest lucru nu este din cauza cărnii, ci din cauza modului de preparare care poate strica întreaga calitate a produsului.
Marinarea este una din metodele care să ofere prospețime, frăgezime și arome în plus cotletului. Carnea ta poate să fie moale și suculentă dacă o gătești cum trebuie, indiferent dacă îl prepari bucăți, întreg, la tigaie sau pe grătar.
Multe dintre sosurile acestea conțin ulei, un acid și condimente pe alese și din plin. De ulei este nevoie pentru că unele mirodenii se dizolvă în el, mai cu seamă că ne folosește și la alt pas pentru a nu se lipi de grătar sau tigaie.
De acid este nevoie pentru frăgezirea cărnii, iar de condimente pentru gust. Poți folosi la cotlete și puțin alcool: bere neagră, bere blondă, vin alb, vin rose sau cognac.
Formula pentru 500 de grame de cotlet este:
Timpul de marinare depinde de mărimea bucăților de carne. Feliile subțiri trebuie să stea în sos cel puțin 2 ore, dar perfect pentru ele ar fi 12 ore, dacă ai timp. Bucățile întregi cu tot cu sos pot sta în marinadă chiar și 24 de ore.
Este perfect să te gândești la ce preparate vei pune pe masă în ziua evenimentului cu familia sau prietenii și să le pui peste noapte la frigider. Poți să folosești mirodenii precum: boia iute/dulce/afumată, cimbru, usturoi, pătrunjel, boabe de muștar, piper, sare sau foi de dafin.