Secretul celor mai delicioase fripturi la grătar. Trucul pe care îl folosesc cei mai experimentați bucătari
Pentru că se apropie luna mai, iar temperaturile se încălzesc, oamenii încep să se pregătească pentru un adevărat sezon al picnicurilor și al grătarelor la iarbă verde. Iată câteva trucuri geniale pentru a prepara cele mai zemoase și gustoase fripturi la grătar.
Trucuri geniale pentru cel mai reușit grătar cu prietenii
Indiferent că pleci la mare de 1 mai sau ieși la un picnic sau grătar la iarbă verde cu prietenii cei mai buni sau familia, iată câteva trucuri geniale prin intermediul cărora poți pregăti cea mai delicioasă masă.
Cum alegi carnea de grătar
În primul rând, este important să știi cum să alegi carnea potrivită pentru grătar. Majoritatea alege carne de porc sau de pui, atunci când vrea să facă un grătar în curte sau în pădure. Cu toate acestea, nici carnea de vită nu ar trebui eliminată complet din meniu.
Cum recunoști cea mai bună carne de porc? Ei bine, cea proaspătă trebuie să fie roșiatică, să aibă textura elastică și doar câteva firișoare de grăsime albe. E important să nu uiți să verifici eticheta și termenul de valabilitate al produselor alimentare.
Pentru grătar, ceafa de porc este cea mai indicată. De asemenea, românii optează pentru cârnați de porc, mici și piept de pui pentru a le frige pe grătar.
Carnea de porc trebuie marinată corespunzător
Atunci când pregătești carnea de porc pentru grătar, trebuie să ții cont de încă un secret important. Carnea trebuie marinată doar la suprafață, timp de 2-3 ore sau chiar peste noapte, și se pune într-un vas de sticlă.
Marinata pentru friptura de porc se face cu vin, sare, ulei, condimente și zeamă de lămâie sau oțet balsamic. În ceea ce privește mirodeniile potrivite, românii pun condimente precum usturoi, oregano, ceapă, chimen și rozmarin, pentru ca friptura să aibă un gust delicios.
Fripturile de porc se trag putin la tigaie împreună cu băutura alcoolică folosită la marinata. Cel mai important lucru este să ai grijă la cantitățile folosite pentru acest procedeu.
De asemenea, carnea poate fi făcută mai mult sau mai puțin, depinde de gusturile fiecăruia. În cazul mititeilor, unele persoane preferă ca micii să fie crocanți, în timp ce pe alții nu-i deranjează dacă sunt puțin rozalii înăuntru.