Secretul celor mai buni pepeni murați. Trucul pe care îl folosesc gospodinele pricepute
Cum poți să prepari cea mai bună rețetă de pepeni pentru sezonul rece? Fără doar și poate, printre legumele tale preferate, pregătite special pentru sezonul de iarnă, se numără și pepenii murați. Aceștia sunt foarte ușor de pregătit, însă gospodinele trebuie să fie foarte atente la ingredientele pe care le adaugă în rețetă, astfel încât legumele să aibă parte de o aromă potrivită. Află în continuare care este secretul celor mai buni pepeni murați.
Secretul celor mai buni pepeni murați
Pregătirea pepenilor pentru iarnă este foarte ușoară, dacă știi cum să te organizezi și ce ingrediente trebuie să folosești, concret, pentru a pune legumele la murat. Dacă vei respecta rețeta pe care o vom prezenta în continuare, vei fi surprins de gustul deosebit al pepenelui murat.
Nici prea dulce, nici prea picant, pepenele murat poate fi folosit drept garnitură la o mulțime de feluri de mâncare, în sezonul rece. Pe lângă acest lucru, el vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Din acest motiv, bunicii și străbunicii noștri consumau des astfel de legume.
Află care este secretul celor mai buni pepeni murați. În primul rând, pepenii pe care doriți să îi pregătiți pentru iarnă nu trebuie să fie moi, ci tari. Puși în saramură, legumele se vor înmuia ușor astfel încât se recomandă ca, în formă proaspătă, pepenii să fie tari.
Dincolo de condimentele și rădăcinoasele care se adaugă de obicei la murături, nu trebuie să îți lipsească un ingredient special. E bine să îl adaugi la fundul borcanelor de murături pentru a oferi legumelor o aromă deosebit de bună. Este vorba despre crenguțele de vișin – transformă pepenii murați într-un deliciu!
Rețetă simplă și practică de pepeni murați
Ingrediente:
- gogonele;
- pepeni de mărime mică;
- castraveți de mărime mică;
- frunze de hrean;
- frunze de țelină;
- crenguțe de vișin.
Mod de preparare:
- Se spală crenguțele de vișin și se așază pe fundul borcanelor destinate murăturilor pentru iarnă.
- Se spală pepenii cei mai mici și se pun în borcane. Pepenii care nu pot fi introduși în borcan în formă întreagă se pot tăia în felii grosuțe. Se urmează același procedeu.
- Se spală gogonelele și castraveții. Se adaugă în borcan, printre pepeni.
- Treptat, pe niveluri, se adaugă în borcane frunze de hrean și frunze de țelină, bine spălate.
- Se pune saramura la fiert. La fiecare 1 litru de apă se adaugă 25 de grame sare mare, nu iodată.
- Se lasă saramura la răcit, după care se toarnă peste legume, în borcane.
- Se leagă borcanele cu celofan sau se adaugă capacul la borcane, în funcție de preferință, și se lasă la murat.