Secretul celor mai buni castraveți murați. Ce le faci înainte să îi pui în borcan
În scurt timp, toamna își va intra în drepturi. Gospodinele roiesc în piețe cu sacoșe voluminoase, pline de legume care așteaptă să fie pregătite pentru sezonul rece. Cămările vor fi pline de conserve și borcane – ardei umpluți, gogoșari în oțet, murături, castraveți murați, zacuscă, dulceață, gem… Abia se mai disting în beciurile românilor, printre foile de ziare. Cum să prepari cele mai gustoase murături pentru iarnă? Află secretul celor mai buni castraveți murați.
Trucuri pentru cea mai bună rețetă de castraveți murați
Cu siguranță fiecare gospodină a citit zeci de idei diferite despre cum să prepari cele mai aromate murături pentru sezonul de iarnă. Cele mai eficiente trucuri au fost transmise din generație în generație, fiind împărtășite ulterior și pe internet. Astfel, este foarte ușor să faci rost de câteva indicații care să te ajute să prepari cei mai buni castraveți murați.
Află în continuare care este secretul celor mai gustoși castraveți murați. Să începem cu începutul – una dintre cele mai mari probleme atunci când este vorba despre murături are legătură cu frăgezimea legumelor. Cum putem oferi, practic, castraveților murați acea coajă perfect crocantă.
Există cinci trucuri pentru a face castraveți murați crocanți. În primul rând, trebuie puși la murat castraveți mici și fermi. Este, fără doar și poate, cea mai importantă regulă care trebuie respectată de gospodine. Dacă punem la murat castraveți mari și moi, vom avea parte de murături, evident, moi.
Trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că folosim la murături cele mai bune soiuri de castraveți. Acestea sunt, de obicei, mai scurte în lungime și mai tari decât legumele clasice. Castraveții murați trebuie puși în borcane imediat după ce au fost culeși. Sau cel puțin cât mai curând posibil.
Secretul celor mai buni castraveți murați
Dacă nu puteți pune castraveții la murat imediat, lăsați-i scufundați într-un vas cu apă cu gheață, în frigider. Această tehnică îi va ajuta să se mențină tari. Încercați să îi lăsați la înmuiat cel puțin 30 de minute înainte de a-i pune în conservă.
În popor se mai spune și că părțile inferioare ale castraveților trebuie tăiate. În mod obligatoriu ar trebui să fie îndepărtat capătul florilor de castravete. Acesta ar conține enzime care pot face castraveții să se înmoaie în borcane și să fie mai amari. Există, însă, și un alt secret pentru a înlătura amăreala castraveților murați.
Iată care este ingredientul care îți garantează cei mai buni castraveți murați! Este trucul gospodinelor de la țară. După ce sunt tăiați felii, castraveții se introduc în lapte ușor sărat. Lăsați legumele în lapte pentru ca amăreala castraveților să fie îndepărtată și să vă bucurați de cei mai buni castraveți murați.
Citește și: Trucul prin care castraveții murați de vară nu vor face floare. Toate gospodinele trebuie să afle
Nu în ultimul rând, în borcanele în care lăsăm castraveții la murat este întotdeauna recomandat să punem câte o frunză de stejar sau o frunză de struguri. Depinde de ce avem la îndemână. Sau, dacă nu dispunem de acestea, putem adăuga o jumătate de linguriță de ceai negru vrac în fiecare borcan cu castraveți. Astfel, legumele își vor păstra coaja crocantă.