Secretul celor mai buni cartofi în coajă. Temperatura la care trebuie copți

de: Bișinicu Andreea
15 02. 2023

Cartofii reprezintă unul dintre alimentele preferate ale românilor. Indiferent că alegi să gătești piure, cartofi prăjiți, cartofi copți sau să prepari o salată orientală, rezultatul este întotdeauna unul delicios. Trucul genial care te ajută să prepari cei mai buni cartofi la cuptor.

La ce temperatură trebuie copți cartofii, de fapt

Deși conțin destui carbohidrați, cartofii preparați la cuptor reprezintă o alternativă ideală pentru persoanele care vor să savureze un preparat delicios și nu vor să aibă grija cântarului.

Cu toate acestea, specialiștii în arta culinară te sfătuiesc să ții cont de anumite trucuri și sfaturi, atunci când prepari tuberculii. De exemplu, temperatura la care coci cartofii în coajă este foarte importantă pentru obținerea unui produs delicios.

Experții susțin că tempertura la care se coc cartofii în coajă depinde foarte mult de mărimea legumelor. Prin urmare, dacă ai cumpărat de la piață cartofii sunt mari, atunci aceștia vor trebui copți la o gradație de 180 de grade Celsius timp de o oră.

Pe de altă parte, dacă vrei să pui la cuptor câțiva cartofi de dimensiuni mai mici, specialiștii te sfătuiesc să setezi temperatura aparatului la 150 de grade Celsius pentru circa 90 de minute.

Citește și Ingredientul banal care se pune pe cartofi înainte de a fi băgaţi la cuptor. Aşa ies crocanţi, zici că sunt prăjiţi în ulei

Cum se prepară cartofii copți în coajă

Pentru această rețetă simplă și gustoasă ai nevoie doar de trei ingrediente mari și late, anume cartofi, ulei și sare.

Pentru început vei alege cartofii să fie de aceeași mărime, ca să se poată coace în același timp. Dacă cartofii sunt mai mari, aceștia au nevoie de mai mult timp de coacere, iar dacă sunt mai mici, atunci ai nevoie de mai puțin timp de coacere.

Vei spăla foarte bine legumele, le vei șterge cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, după care vei înțepa barabulele cu o furculiță. Acest pas este necesar pentru a permite aburului să iasă la exterior în timp ce cartofii se gătesc în interiorul cuptorului.

Mai departe, pune cartofii pe o tavă, după care îi vei unge cu ulei și sare pe ambele părți, pentru a se coace uniform. Nu uita să preîncălzești cuptorul la temperatura optimă descrisă mai sus, în funcție de mărimea cartofilor.

Cartofii se țin în cuptor pentru circa 60 sau 90 de minute, în funcție de mărimea lor, după care se scot și se servesc cu unt, iaurt, margarină sau smântână. Poftă bună!

Citește și Ce diferențe sunt între cartofii albi și cartofii roșii. Care sunt cei mai buni pentru piure