07 feb. 2023 | 19:12

Ingredientul banal care se pune pe cartofi înainte de a fi băgaţi la cuptor. Aşa ies crocanţi, zici că sunt prăjiţi în ulei

Diverse
Ingredientul banal care se pune pe cartofi înainte de a fi băgaţi la cuptor. Aşa ies crocanţi, zici că sunt prăjiţi în ulei
Ingredientul banal care se pune pe cartofi înainte de a fi băgaţi la cuptor

Îți dorești gustul și consistența celor prăjiți în ulei, dar fără efectele nedorite asupra organismului? Da, este posibil, iar soluția este mai simplă decât ai crede. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul banal care se pune pe cartofi înainte de a fi băgați la cuptor.

Care este ingredientul banal pe care ar trebui să îl pui pe cartofi înainte de a fi băgaţi la cuptor

Prăjiți, copți, piure, ingredient în tocănițe, supe cremă, lista poate continua. Cartoful este unul dintre elementele de bază ale bucătăriei românești, fiind inclus în cele mai vechi și populare rețete. În aceste condiții, este greu de crezut că mai sunt secrete nedescoperite despre această legumă, însă realitatea este cu totul alta.

Știm deja prea bine că, în ciuda faptului că sunt delicioși, cartofii prăjiți sunt printre cei mai mari inamici ai celor care vor să slăbească, să își mențină greutatea constantă sau să își țină sub control nivelul colesterolului din sânge.

Cu toate că au un conținut caloric mai mic, fără ulei, fără prăjeli, cartofii la cuptor nu se pot ridica la nivelul celor prăjiți. Un singur truc, însă, poate face minuni!

Dacă îți dorești să fie crocanți la exterior și moi în interior, nu trebuie decât să pui un ingredient banal peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor. Este vorba despre deja celebrul bicarbonat de sodiu.

Acest truc este atât de eficient încât este folosit și în bucătăriile multor restaurante.

Ce trebuie să faci

Tot ce trebuie să fac este să speli, cureți și să tai cartofii, așa cum o faci în mod normal. Presară apoi peste ei sare, piper și orice alte arome preferi, iar la final adaugă și puțin bicarbonat de sodiu. Amestecă bine totul și așează bucățile de cartofi pe o tavă pe care o pui apoi în cuptor.

La final, rezultatul va fi uluitor, bicarbonatul ajutând la formarea unei cruste crocante în timp ce interiorul rămâne moale.

Este o variantă mai săracă în calorii și grăsimi, dar la fel de gustoasă, ce sigur va face furori la masă în rândul familiei și musafirilor. Pregătește-te să le explici cum ai reușit să faci cartofi la cuptor ce seamănă perfect cu cei prăjiți.