Secretul celor mai buni ardei umpluţi. Aşa ies pufoşi, de fapt

Secretul celor mai buni ardei umpluţi. Aşa ies pufoşi, de fapt

Toamna este anotimpul potrivit pentru a găti cei mai gustoși ardei umpluți, una dintre mâncărurile preferate de către gospodinele din România. Care este secretul cele mai gustoase rețete. Ce trebuie să faci pentru ca ardeii să fie pufoși, ingredientul care le dă savoare.

Cum prepari cei mai buni ardei umpluți

Una dintre cele mai complexe rețete de toamnă este cea pentru ardei umpluți. Acest preparat culinar presupune atenție și experiență în ale gătitului. Care sunt pașii care trebuie urmați pentru a avea ca rezultat cea mai savuroasă mâncare. Iată lista de ingrediente:

  • 10-12 ardei grași, de o mărime medie (8-10 cm. lungime)
  • 700 de grame de carne tocată din porc și vită
  • 1-2 cepe (150 de grame)
  • ½ de pahar de orez (75-80 ml, adică vreo 50 de grame) cu bobul rotund
  • ½ de legătură de mărar
  • ½ de legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță rasă de piper măcinat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță paprika dulce sau iute (opțional, eu o pun pentru culoare și aromă)
  • 250 de grame de roșii pasate sau 200 ml. de bulion
  • 1 linguriță de pastă de roșii
  • opțional: 1 ou întreg sau doar 1 gălbenuș dar merge chiar mai bine fără acesta
  • 3 frunze de dafin
  • sos: 200 de ml. de bulion de roșii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de făină, frunză de dafin, sare, piper, zahăr sau un îndulcitor

Secretul celui mai gustos preparat

În primul rând, vei scoate cotorul cu semințe al ardeilor, ve curăța legumele de nervurile din interior și le vei spăla bine, lăsându-se apoi la scurs. Apoi, pune carnea tocată într-un bol.

Vei toca ceapa mărunt, pe care o vei adăuga peste carne. Încorporezi orezul spălat și zvântat, sarea, piperul, paprika, pasta de roșii și verdețurile tocate.

Opțional, poți adăuga un oul întreg, în acest fel carnea se va lega mai bine și se va întări. Dacă vrei o compoziție mai moale, pui doar gălbenușul sau nu puneți ou deloc.

Mai departe, amesteci totul foarte bine, pentru ca pasta să devină omogenă. Compoziția se folosește pentru a umple ardeii în proporție de două treimi, iar deasupra vei pune capace din roșii.

Legumele se vor așeza într-o oală de dimensiuni mari. Separat, vei pune la fiert 1 litru și jumate de apă. După ce apa dă în clopot, o torni cu grijă deasupra ardeilor din oală, suficient cât să acoperi ardeii umpluți. Presari un fir de sare, adaugi foile de dafin și pui, iar, oala pe foc.

După ce observi că apa clocotește, vei turna pasta de roșii/bulionul. Fierbi ardeii umpluți la foc potrivit spre mic, pentru aproximativ o oră și jumătate, până când carnea va fi gătită, iar orezul va fi fiert.

La final, tot ce rămâne de făcut este prepararea sosului. Încingi ulei într-o cratiță de mici dimensiuni, peste care adaugi făina. Vei amesteca rapid, după care vei turna, puțin cate puțin, 250 ml din zeama în care au fiert ardeii umpluți.

După ce dă în clocot, sosul va căpăta o textură mult mai densă. Vei pune bulionul și frunzele de dafin, după care preparatul se mai ține pe foc pentru încă 5 minute, la foc mic. Presari un praf de sare, piper și zahăr. Ardeii umpluți se servesc cu sosul fierbinte.