Ardei de umplut pentru iarnă. Cum se pun la borcan, reţetă veche

Ardei de umplut pentru iarnă. Cum se pun la borcan, reţetă veche
Ardei murat umplut: rețetă simplă pentru iarnă.

Românii adoră să prepare legume umplute, iar în topul lor se află vinete, roșii și ardei. Gospodinele gătesc ardei roșii umpluți în unele zone, iar în alte locuințe se consumă doar cei verzi și care au un gust puțin mai amărui. Aceștia pot fi umpluți cu carne sau cu alte legume și puși la murat pentru iarnă. Poate există chiar și bucătari profesioniști care nu știau de această legumă pusă astfel la fermentat. Este o rețetă veche și extrem de delicioasă pe care toată lumea trebuie să o încerce.

Rețetă de ardei umplut pentru iarnă: cum să îi pui la borcan?

Românii iubesc să consume la mesele din sezonul rece legume puse la fermentat. În multe din case gospodinele obișnuiesc să pună la murat legume precum: varză, pepeni, roșii, gogonele, conopidă, morcovi, sfeclă sau ardei. Mulți sunt obișnuiți cu ardeii iuți puși în oțet, dar află că și cei pe care îi pui în salate sunt perfecți pentru iarnă.

Aceștia vin ca un ajutor pentru toate doamnele pentru că în interiorul lor se află de cele mai multe ori bucățele de roșii, varză și hrean. Trebuie doar să desfaci un borcan și o să îi mulțumești pe toți pofticioșii de la masă.

Mod de preparare

Curăță ardeii de semințe și spală bucățile separat. Pune legumele la fiert cu puțină sare pentru doar câteva minute, ulterior lasă bucățile cu gura în jos pe șervețele absorbante. Poți să îi pui unul în altul sau să le bagi în interior felii de roșii, gogonele tăiate pe jumătate sau varză.

Este nevoie ca după să îi aranjezi cu grijă în recipientul în care îi vei lăsa peste iarnă. Nu uita să adaugi în saramura pe care o faci condimente precum: cimbru uscat, hrean proaspăt, foi de dafin, frunze de vișin, boabe de muștar și boabe de piper.

Specialiștii recomandă să aștepți cel puțin două săptămâni înainte să deschizi borcanele. Cel mai bine este să treci de o perioadă de o lună dacă vrei să te asiguri că legumele sau fructele tale au fermentat bine.

Este foarte important ca ele să fie depozitate la loc răcoros într-o cămară unde sunt cât mai departe de razele soarelui care ar putea să intervină în tot acest proces.

Experții recomandă să nu utilizezi conservant pentru murăturile tale pentru că riști să nu le mai pui atât de sănătoase pe masa celor dragi. Sarea te ajută foarte mult în acest sens.

Urmăriți Playtech.ro și pe