20 oct. 2021 | 12:08

Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit

Diverse
Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit
Asa se pregatesc

Sarmalele sunt un preparat tradițional și delicios. Unii le preferă în foi de viță, în timp ce alții nu se pot gândi decât la tradiționalele sărmăluțe în foi de varză.

Secretul sărmăluțelor în foi de viță

Oricum ai alege să le prepari, sărmăluțele îți ies delicioase dacă respecți câteva secrete și faci o umplutură ca la carte.

Dacă ești fan sarmale în foi de viță, atunci perioada de toamnă este cea mai bună pentru a le face, pentru că foile puse la saramură de acum două luni sunt perfecte de folosit.

Foile de viță de vie se conservă cu sare și boabe de porumb. În plus, ar trebui să ții cont de câteva alte secrete importante. Boabele de porumb se pun pentru a menține culoarea frunzelor de viță.

Cum se prepară

Ai nevoie de un kilogram de carne de curcan, două cepe mari, o cană de orez, sare și mult piper. Separat, toacă o legătură de pătrunjel și asigură-te că ai la îndemână crenguțe de cimbru și leuștean.

Se lasă frunzele de viță la scurs, iar la final se taie nervurile și codițele tari. Dacă ți se par prea mari frunzele, le poți tăia în jumătate.

Se ia carnea de vită tocată și se amestecă cu orezul, ceapa tocată fin, sarea, piperul și leușteanul tocat mărunt.

Se împăturesc sărmăluțele bine și pe fundul oalei se pune o legătură de pătrunjel, câteva frunze de leuștean. Apoi, se adaugă sărmăluțele, punând câte puțin bulion printre straturi, puțin ulei și apă. Totul se acoperă cu frunze de viță de vie și apoi se lasă totul la fiert.

Sărmăluțele sunt gata când orezul este fiert, carnea din ele fragedă și frunzele de viță de vie s-au fiert suficient.

Dacă vrei, poți căli ceapa și orezul înainte de a le adăuga în umplutură. După gust, poți adăuga și alte condimente în carne, cum ar fi cimbru uscat, boia dulce afumată, tarhon sau alte ierburi.

După ce ai lăsat sărmăluțele în foi de viță la foc mic cu un capac timp de mai multe ore, poți da jos capacul și le poți termina în cuptor, pentru o aromă și mai puternică.

În plus, poți adăuga în oală și bucățele de caizer, pentru o savoare în plus. Servește-le cu smântână grasă și mămăliguță fierbinte. Nu uita să pui alături un ardei iute proaspăt.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro