Brioșe umede cu ciocolată gata în doar 30 de minute. Reţeta pe care o vei face mereu de acum

Brioșe umede cu ciocolată gata în doar 30 de minute. Reţeta pe care o vei face mereu de acum
Brioșe umede cu ciocolată. Foto: Oana Matei/ playtech.ro

Ești pe fugă? E cald și nu vrei să petreci mult timp în bucătărie? Uite o rețetă rapidă de brioșe ciocolatoase de care se va bucura întreaga familie.

Cum se fac brioșele cu ciocolată? Care este  temperatura optimă de coacere?

Textura umedă a brioșelor este dată de cantitatea de ciocolată conținută. Datorită acesteia, brioșele pot rezista proaspete, fără să se usuce chiar și trei zile. Interiorul cremos al brioșelor este dat și de timpul de coacere: 9-10 minute pentru interior cremos- lichid ( tip lava cake) sau 11- 12 minute pentru interior cremos.

NOTĂ! Nu se depășesc cele 12 minute de coacere pentru această rețetă, astfel, brioșele nu vor mai avea textura cremoasă. Din cantitățile de mai jos rezultă 12 brioșe. Ele nu vor crește prea mult la copt pentru că nu conțin praf de copt sau alți agenți de creștere.

Ingrediente

  • 200 grame de ciocolată cu minim 70% cacao
  • 150 grame unt cu 80% grăsime
  • 100 grame făină
  • 60 grame zahăr
  • 4 ouă întregi
  • 20 grame de coajă de portocală confiată
  • 1 praf de sare

Mod de preparare Muffins cu ciocolată

1. Se mărunțește ciocolata iar 12 bucăți se pun deoparte.
2. Într-o crăticioară ciocolata mărunțită împreună cu untul se pun la topit la bain marie.
3. Se amestecă bine cele două ingrediente iar când s-a format o cremă lucioasă se ia crăticioara de pe foc și se lasă la răcorit.
4. Într-un castron se amestecă făina cu zahărul și praful de sare.
5. Peste mixul de făină cu zahăr se adaugă crema de ciocolată cu unt.
6. Pe rând, se adaugă câte un ou, mixându-se după fiecare în parte.
7. În tavă se pregătesc coșulețele de hârtie pentru brioșe sau dacă nu aveți coșulețe de hârtie, ungeți tava cu unt.
8. Se distribuie în mod egal compoziția de brioșe.
9. În fiecare brioșă se pune câte o bucățică de ciocolată păstrată.
10. Se dă tava la cuptorul pre încins la 180 de grade, pentru timpul de coacere ales.
11. Se scoate tava cu brioșe și se pudrează cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Știi care sunt diferențele între brioșe și cupcakes?

Deși ambele conțin făină, ou, unt, lapte și zahăr, procesul de mixare și consistența aluatului le diferențiază pe cele două. De exemplu: aluatul pentru cupcakes este mixat timp mai îndelungat, astfel textura aluatului este mai aerată.

La brioșe, timpul de mixare este mai scurt, brioșele având o textură mai densă. Cantitatea de unt și zahăr este mai mare la cupcakes decât la brioșe.

Cea mai evidentă este diferența vizuală, cupcakes-urile sunt acoperite cu o glazură cremoasă. Brioșele de obicei, sunt acoperite cu zahăr pudră sau o glazură subțire.

Altă diferență constă în umplerea brioșelor cu o varietate de nuci, fructe uscate, chipsuri de ciocolată. Pe când cupcakes- urile sunt decorate doar la exterior.